מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה להורים לבנות עם גדילה מוקדמתעופר07/09/2011
שלום רב, ץ
בתנו בת שמונה. היא אובחנה בגדילה מוקדמת, כנמצאת ממש על סף הבגרות המינית. חוות דעת שנייה איששה את האבחון וגם את ההצעה לטיפול - זריקות דקפפטיל לעיכוב הגדילה. הכל חתום וגמור, ואנחנו אמורים לקבוע תור לבדיקה הראשונה. אכן קראנו מידע באינטרנט. חיפשנו מידע על סכנות אפשריות, תופעות לוואי וכו', ולמדנו את מה שניתן. אבל עדיין אנחנו לא שקטים, ויש לנו שאלות רבות: למה הביקורת היא כל ארבעה חודשים? מה עושים אם יש בעיות אחרי זריקה? האם באמת לטווח רחוק אין בעיות פריון? האם באמת הגדילה ממשיכה בלי בעיות ברגע שמפסיקים את הזריקות? מהן תופעות הלוואי ואיך מתמודדים איתן (למשל עם הדימום הראשוני)? ועצם זה שפתאום הולכים להזריק לבת שלנו חומרים זרים - האם באמת יש כבר פרספקטיבה מחקרית מוצקה שמאפשרת לשלול לגמרי את כל החששות? וכל מיני שאלות נוספות.
כל הורה שיהיה מוכן/מוכנה קצת לשתף על תהליך הטיפול יקבל את תודתנו.
בברכה,
עפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעופר-שיתוף לגבי דקפפטיל
יעל15/09/2011עופר שלום,
אני היום בת 29 והתפתחתי מינית בגיל מאוד צעיר.
אני קיבלתי זריקות דקפפטיל לה\עצירת הגדילה והווסת ובזמנו הוריי היו קונים זאת באופן פרטי דבר שעלה מאות שקלים והתופעה הייתה מאוד נדירה.
אני יכולה להעיד שאני התפתחתי היום כרגיל ואני נראת ככל חברותיי _לא קטנה ולא גדולה). לגבי פיריון אני אם לשתי בנות ולמזלי נכנסתי דיי מהר להריון.
אני חושבת שאתם בוחרים נכון לתת לה זריקות.
מקוה שעזרתי.....
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעופר
דפנה21/09/2011יכולה לשתף מניסיוני (אם כי אין לי מידע מחקרי או ארוך טווח...)
ביתי מקבלת דקפפטיל כשנה ורבע מידי 4 שבועות.
אין שום בעיה בהזרקה וגם אין דימום (אולי טיפונת, נקודתי לגמרי, כמו אחרי דקירה באצבע). התפתחותה (גובה, משקל) לא נעצרה בעקבות הטיפול אבל ההתפתחות המינית הואטה משמעותית והמדד הכי חשוב - היא לא קיבלה מחזור, שזה הדבר שהכי חששנו ממנו.
החודשים הראשונים היו כרוכים בפחד לפני הזריקה אבל במשך הזמן זה נהיה שגרה ואנחנו נמצאות לא יותר מ 10 דק' בקופ"ח ואח"כ נוסעות ישר לחוג או בילוי או כל דבר - אין סיבה שלא. אמנם יש מעט רגישות במקום יום יומיים אבל לא כזו שמונעת פעילות. (ביתי מאוד פעילה ספורטיבית וכו').
יש עליה משמעותית ברעב, אבל זה נראה לי מחיר "ששווה לשלם".
אם יש לך שאלות נוספות - אשמח לענות.
אל תחששו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)