מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מופנה אל פרופסור אלי הרשקוביץ...03/10/2011
אחת ולתמיד אני רוצה לדעת - האם כמות השערות שעל הגוף,קשורה לשלב ההתבגרות?האם ככל שכמות השערות תהיה גדולה יותר,כך יישאר פחות לגדול?אם לשם השוואה ניקח שני ילדים,האחד שעיר בבית השחי,ברגליים ובמפשעה עם מעט שיעור בפנים ובבטן,והשני עם שערות במפשעה בלבד ומעט שערות ברגליים(בלי שיעור בפנים ובבית השחי),מי לדעתך יגבה יותר?או שגם כאן עניין הגנים משחק?
אני למשל,שעיר מאוד ברגליים,בירך,במפשעה בכלל(וכבר יש לי שערות בבטן,אבל לא הרבה בכלל),בפנים,בידיים וכו'(ממש לא כמו של מבוגר,אבל במפשעה כן.....זאת אומרת שיש המון שערות במפשעה,והשערות מגיעות גם לירכיים - השערות של המפשעה,וגם לטבור).אגב - התחלתי להתפתח רגיל ואף מאוחר(לדעתי סביבות גיל 13 ואפילו אחרי,בגיל 12 וארבעה חודשים הייתי 148.5.עד גיל 14 וחודש לא הייתי שעיר בכלל(הייתי חלק לגמרי,חוץ מקצת שערות במפשעה).בגיל 14 ועשרה חודשים כבר היה לי שיעור בבטן ובפנים.והיום(15 ו3 חודשים) אני עוד יותר שעיר!!!
הגנים טובים(שלא תחשבו שההורים שלי נמוכים,אבא שלי 1.81 ואמא 1.64).
אז עכשיו - האם אפשרי שנותר לי עוד הרבה לגבוה?!במראה החיצוני אני ממש לא נראה כמו מישהו מבוגר ואפשר לומר שאני נראה כמו ילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב - ופרט חשוב מאוד
...03/10/2011הסיבה שאני שואל את כל השאלות הללו היא שהלכתי כבר לכמה וכמה רופאים(פרופסורים,רופאי גדילה) וסיפרתי להם את הסיפור שלי,וכולם אמרו בפירוש:כמות השערות היא לא זו שקובעת עוד כמה אני אגדל,אלא נפח האשכים.כל הרופאים שהלכתי אליהם לא התרגשו מזה שיש לי שערות,ולפי הגנים ועקומות הגדילה אמרו שאני אגדל עוד הרבה(פרופסור לילדים אחד בדק לי אפילו את המפשעה לפני חודשיים,ואמר לי:אתה נמצא באמצע ההתבגרות שלך,ואפילו לפני!) ובאמת שאף רופא לא התרגש מזה שיש לי שערות(גם פרופסור זאב הוכברג אמר לי שאין כל קשר בין שערות לגדילה).אך שוב - איך יכול להיות שכמות השערות מתאימה כבר לשלב האחרון בהתבגרות,ובכל זאת אמרו לי שאין קשר בין זה לעוד כמה אני אגדל ואפילו אמרו שלפי גודל האשכים אני באמצע או לפני?!?!
אגב,נכון שאמרתי שבתחילת אפריל כבר היה לי שיעור פנים ומעט שערות בבטן והרבה שערות על הגוף - מאז תחילת אפריל גבהתי ב5 ס"מ(בחצי שנה) - כיום אני 169.5,אז הייתי 164.3.לי מה שהפרופסור לילדים אמר וכמות הס"מ שגבהתי עם השערות מרגיע אותי.
בכל אופן - פרופסור אלי הרשקוביץ,אולי אתה תוכל לעשות לי קצת סדר בעניינים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דרך אגב - ופרט חשוב מאוד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011קצת ארוך הקטע הזה..
בכל זאת.
הופעת שעור ערווה היא חלק מתהליך ההתבגרות ובדרך כלל אך לא תמיד היא עומדת בקורולציה לנפח האשכים המיצרים את הטסטוסטרון שהוא המניע העיקרי לבגרות בבנים.
הופעת זקן ובעקבותיו הגלוח הראשון הם מאורע מאוחר, כך שכאשר מתגלחים לראשונה, קצב הגדילה כבר נמצא בהאטה.
בדיקת גיל עצמות עשויה לעזור בתחזית הגובה הסופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
...05/10/2011אני מצטער על אורך ההודעה הקודמת.בכל מקרה להלן מספר שאלות נוספות(מצטער שאני שואל כל כך הרבה,פשוט זה נושא שממש ממש מעניין אותי ורופאי הגדילה אומרים שאין קשר,ובכל זאת - לדעתי כן יש קשר,ואפילו קשר מובהק בין כמות השערות לבין מספר הסנטימטרים שנותרו,ואפילו הערכה מדויקת לפי כמות השערות!):
בכל מקרה - 1)מתי אוכל להעריך את התחלת הקפיצה לגובה שלי?האם היום בו צמחה שערה ראשונה בבית השחי,זה היום שבו החלה הקפיצה לגובה?או שהיא מתחילה לפני?
2)האם זה הגיוני שבקפיצה לגובה גובהים רק 8.5 ס"מ(בשנה) אצל בן?
3)בתחילת אפריל,כשהייתי 164.3,הופיע שיעור הפנים הראשון(שיעור פנים=שערה אחת בסנטר וקצת שפם ואולי ממש אבל ממש מעט זיפים).היום(אחרי חצי שנה בדיוק) אני 169.5.איך גבהתי יותר מ5 ס"מ בחצי שנה עם שיעור פנים?
4)אם התחלת ההתפתחות המינית החלה כשהייתי 150,הדבר אומר שאני אהיה 178 או בסביבות זה בטוח,בלי קשר לכמה אני גובה בקפיצה לגובה ומתי מתחיל שיעור הפנים?
5)ועכשיו לשאלה החשובה ביותר - האם התחלת שיעור הפנים מרמז על סיום הקפיצה לגובה?אם כן,אז הבנתי שאחרי כן גובהים בממוצע 4-6 ס"מ בשנה(שזה למעשה האטת הגדילה).אך האם הגיוני שעכשיו אני אמשיך לגבוה בקצב של 4-6 ס"מ בשנה עד גיל 17(היום אני כמעט בן 15 וארבעה חודשים,שלושה חודשים וחצי).אם אני 169.5,להיות 176 ומעלה זה רק בגדר חלום(אגב - לא אמרתי אבל כשהתכוונתי שיעור פנים אז כמובן שאני רחוק מלהיות שעיר לגמרי - יש לי רק 3 שערות בסנטר ועוד כמה שערות קטנות מתחת לשפה,שפם שגם הוא גודל לאט(אני מוריד אותו אחת לשבועיים ומעלה),יש שערות בצדדים אבל גם שם זה אפילו עדיין לא זיפים אלו סתם שערות וגם הן לא רבות בכלל,ובבטן גם אין הרבה שערות,למעשה מרחוק לא רואים אותן,רק מקרוב)?גובה אבא 180.5 גובה אמא 164.תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/10/2011אינך זקוק לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)