התפתחות מוקדמת - בת 9.5

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• התפתחות מוקדמת - בת 9.5
    אמא מתלבטת
    26/10/2011

שלום,

בתי בת 9.5. כבר מגיל 8 יש פצעים על הפנים, על המצח בעיקר. כעבור כשנה הבנתי שהפצעים הם כנראה פצעי בגרות (אקנה). בגיל 9 כבר התחילו להופיע ניצני שדיים.
    לקחתי לבירור אנדוקריני והרופא ביקש שתנסה לרדת במשקל בשלב ראשוני.
    גובה נוכחי 135 ומשקל 38.5
    בפגישה שנייה הרופא אישר שאכן זו התפתחות מינית מוקדמת (ניצני שדיים ושיער ערווה) והמליץ על התערבות בזריקות. כמו כן, הוא מעריך שבקצב הנוכחי היא תקבל מחזור כבר בגיל 11, והבנתי ששנה לאחר מכן הצמיחה לגובה נעצרת. גובה ההורים: 152, 182.
    אני מתלבטת, כיוון שלפי מה שאני קוראת כאן, יתכן שזה גיל נורמלי להתחלת התפתחות ולא כדאי להתחיל בטיפול לעיכוב הצמיחה.

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בעובדות וחוות את דעתכם.

תודה רבה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מוקדמת - בת 9.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת mri hypofisa

מירב
    26/10/2011

שלום
    בתי בת 6 אובחנה כסובלת מהתפתחות מוקדמת, צילום כף יד שבוצע לפני כחודש מצביע על גיל 7.10-8.10 . הופנתה לביצוע בדיקת MRI HYPOFISA על מנת לשלול SOL או דימום. האם יש סיכון בביצוע בדיקה זו (שכן היא מבוצעת בהרדמה מלאה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוקדמת - בת 9.5 - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    27/10/2011

התבגרות בגיל זה היא נורמלית ואין צורך לעכב אותה. כדאי להחליף את הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו