מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילהיעל מ.05/11/2011
ביתי בת ה 13 נמצאת באחוזון 3 בערך מגיל הגן. מכיוון שגם אני צמחתי מאוחר (אני לא גבוהה 1.63 אבל לא נמוכה מאוד) לא היתי מודאגת אולם לאחרונה הרופא שכנע אותי כי אין לדעת ויכול להיות שחבל לא לנצל את חלון ההזדמנויות ובכל זאת לתת לה גנוטרופין. אני מניחה שאין לה יותר מידי זמן לקחת אותו אולם והתחלנו את הטיפול לפני כשלושה חודשים ובינתיים ישנה גדילה שג הרופא אומר שהוא לא יודע באם היא בעקבות ההורמון או כתוצאה מגדילה אמיתי כי ישנה התפתחות גופנית בנוסף לכל.
רציתי לברר כמה דברים שאני לא כל כך מוצאת להם מענה בפורומים למיניהם:
- האם יכול להיות שהורמון גדילה יעכב התפתחות שהיתה אמורה להיות תקינה?
-האם אין דרך לדעת באמת אם הגדילה היא בעקבות ההורמון או לא
-מדוע כותבים בכל מקום שאם מפסיקים את הטיול זה כאילו לא עשינו כל טיפול. איפה ההגיון? לא מובן
-אילו סימפטומים פיזיים קיימים להורמון (לא פיזית מחלות ותמותה ומה לא אלא פיזית בחזות עצמה, כגון אנומליה במראה העצמות וכו)
סליחה על האורך אשמח לתשובה
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011הורמון גדילה אינו מעכב גדילה. אך הוא אינו משפיע כאשר גיל העצמות כבר מתקדם (בבנות מעל 13 שנים). בילדים קטנים תתיתכן האטה משמעותית בגדילה לאחר הפסקת הטיפול בהורמון.
שמוש במנון עודף עשוי לתרום למראה פנים "אקרומגלי" - לסת תחתונה בולטת וגדילה של כפות ידיים ורגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)