האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילה
    יעל מ.
    05/11/2011

ביתי בת ה 13 נמצאת באחוזון 3 בערך מגיל הגן. מכיוון שגם אני צמחתי מאוחר (אני לא גבוהה 1.63 אבל לא נמוכה מאוד) לא היתי מודאגת אולם לאחרונה הרופא שכנע אותי כי אין לדעת ויכול להיות שחבל לא לנצל את חלון ההזדמנויות ובכל זאת לתת לה גנוטרופין. אני מניחה שאין לה יותר מידי זמן לקחת אותו אולם והתחלנו את הטיפול לפני כשלושה חודשים ובינתיים ישנה גדילה שג הרופא אומר שהוא לא יודע באם היא בעקבות ההורמון או כתוצאה מגדילה אמיתי כי ישנה התפתחות גופנית בנוסף לכל.
    רציתי לברר כמה דברים שאני לא כל כך מוצאת להם מענה בפורומים למיניהם:
    - האם יכול להיות שהורמון גדילה יעכב התפתחות שהיתה אמורה להיות תקינה?
    -האם אין דרך לדעת באמת אם הגדילה היא בעקבות ההורמון או לא
    -מדוע כותבים בכל מקום שאם מפסיקים את הטיול זה כאילו לא עשינו כל טיפול. איפה ההגיון? לא מובן
    -אילו סימפטומים פיזיים קיימים להורמון (לא פיזית מחלות ותמותה ומה לא אלא פיזית בחזות עצמה, כגון אנומליה במראה העצמות וכו)

סליחה על האורך אשמח לתשובה

בתודה מראש

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילה - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    07/11/2011

הורמון גדילה אינו מעכב גדילה. אך הוא אינו משפיע כאשר גיל העצמות כבר מתקדם (בבנות מעל 13 שנים). בילדים קטנים תתיתכן האטה משמעותית בגדילה לאחר הפסקת הטיפול בהורמון.
    שמוש במנון עודף עשוי לתרום למראה פנים "אקרומגלי" - לסת תחתונה בולטת וגדילה של כפות ידיים ורגליים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו