מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- כאבי גדילהדקל אהרון12/11/2012
שלום, אני היום בן 19, אני בצבא ומשרת כלוחם.
אני קורבן (ואני לא מגזים) לבעיות גדילה.
הגובה שלי הוא 1.64, כאשר הגובה של אמא שלי הוא 1.58 מטר והגובה של אבא שלי הוא 1.83 מטר. הממוצע לפי החישוב המפורסם הוא 176.5.
אני מודע למצב ואני לא חי בבועה שהגדילה שלי הפסיקה מזמן, אבל הנה כמה ממצאים שעלולים לשנות את המצב:
1. הגדילה הפסיקה בגיל 16.
2. לא היו לי בעיות משקל כלשהן במהלך הילדות כולה.
3. משקל: קצת מעל הממוצע (67 קילו לפני הצבא, ו-55 ק״ג בזמן הצבא- טירונות קרבית).
4. אני לא מתגלח.
5. שיער גוף מפותח.
6. אצבעות דקיקות (נראות כאילו לא התפתחו עד הסוף עבור גבר)
7. כפות רגליים דקיקות.
8. שעירות יתר ברגליים עקב גזירת שיער שם.
הלכתי לאנדוקרינולוג, הוא בדק אותי ואמר שמבחינה מינית התפתחתי כמו שצריך.
אבל... לא אמרתי לו את כול הסעיפים שרשמתי למעלה.
היום, אני מרים משקולות (מה שלפי מה שהבנתי משחרר הורמון גדילה על מנת להגדיל את מסת השריר), בדיוק התחלתי לא מזמן, אבל תוקפים אותי כאבים מוזרים ופנימיים ברגליים, ביריכיים הקידמיות והאחוריות, בעקב, ובכפות הרגליים והידיים.
שאלתי היא כזו, האם זה אפשרי שהצמיחה ממשיכה עכשיו, לאחר שירדתי במשקל עקב רעב (כביכול, מגרה הפרשת GH), והרמת משקולות (שמעוררת את ההפרשה גם כן)?
* רצוי לציין שמסת השריר שלי היא עבה מדי עבור הגובה הנוכחי שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012לא נראה שהגדילה ממשיכה בגיל 19.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)