מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמת ילדה בת 6יהלי28/12/2012
ערב טוב,
בתי בת 6 וחצי גובהה 1.32 , שוקלת 41 ק"ג.
בשל משקלה והתפתחות שנראית מוקדמת פנינו לאנדוקרינולוגית כבר לפני שנתיים. נעשו בדיקות דם , צילום כף יד ואפילו בדיקה לסכרת.
הבדיקות דם יצאו תקינות,צילום כף יד בגיל 5 הראה התפתחות לפי גיל 7 ושולושה חודשים והומלץ רק על תזונה נכונה והרבה ספורט.
במשך שנתיים כולם בבית אוכלים רק בריא ושיננו לחלוטין את אורח חיינו, כולם עושים ספורט ואוכלים בריא ואפילו מרגישים טוב יותר.
בתי עדיין משמינה( הגיעה ל41 ק"ג), ,פעילות בלוטת תריס תקינה,לפני כחצי שנה הופיעו פלומות שיער בבית השחי ומעט מעט שיער ערווה עדין שבקושי רואים אך ישנו.
בבדיקה שח הרופאת אנדו יש גם רקמת שד ולא מדובר בשומן.
לפני כחודשיים החל ריח מאוד חריף של זיעה.
עדיין הרופאה לא נתנה כל פתרון.
אציין שאני מאוד מודאגת וכבר לא יודעת מה לעשות.
כבר כואב לי לשלול מילדתי דברים שבא לה לאכול וכל הזמן אומרים לה מה בריא ומה לא בריא לאכול או לעשות והיא סה"כ בת 6 וחצי.
היא נראית גדולה ( לא שמנה) ביחס לשאר הבנות בכיתתה.
קבענו תור לרופאת אנדו מומחית פרטית אך התור בעוד חודשיים.
מה עוד אפשר לעשות?? ומדוע הרופאת אנדו הקודמת לא הייתה נראית כ"כ לחוצה ודיברה רק על דיאטה מאוזנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוקדמת-ילדה בת 6
יהלי30/12/2012שכחתי לציין שאני ובעלי לא שמנים,אני 1ץ64 שוקלת 53 ובעלי 1.89 שוקל 87.
אין היסטוריה של השמנה או של התפתחות מוקדמת במשפחתנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התפתחות מוקדמת-ילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/12/2012השמנה קשורה להתבגרות המינית קרוב לוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התפתחות מוקדמת ילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/12/2012בעל פי הסימנים שתארת בתך סובלת מבגרות מינית מוקדמת שהחלה בגיל צעיר למדי.
היא זקוקה לאבחון מהיר וכנראה גם טיפול על ידי מומחה בתחום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התפתחות מוקדמת ילדה בת 6
יהלי10/01/2013שלום רב,
היינו אצל אנדוקרינולוגית מומחית שבדקה את בתי.
לטענתה, הילדה "טסה" בגובה ובמשקל ( שוקלת 43 ק"ג גובה 1.31) ולפי צילום שורש כף יד ,גיל עצמות תואם לגיל 9 ושמונה חודשים עד 10 שנים.
נתנה לנו לעשות בדיקות : MRI מוח, אולטרסאונד שחלות, ובירור הורמונאלי בחצי יום אשפוז לילדים.
לטענתה, היא תוכל לעזור למנוע מחזור והתפתחות שדיים אך ככל הנראה , הילדה תהיה נמוכה מאוד ( 1.5 מטרים). היא גם אמרה שיש סבירות לא נמוכה שמקור הבעיה הינו בבלוטת יותרת המוח כי אין שום היטוריה של התפתחות מינית מוקדמת אצלי או אצל בעלי שנינו .
כרגע במקביל לבדיקות המליצה להיכנס לדיאטה משמעתית ולמנוע כל עלייה נוספת במשקלה.
האם באמת לא ניתן יהיה להשפיע על גובהה??? חשבתי שאם עדיין לא קיבלה מחזור ( היא רק בת 6 וחצי) אז עם זריקות ניתן יהיה לעזור לה.
מדברי המומחית, כמה המצב חמור? ואם חלילה אכן מדובר בבעיה ביותרת המוח, מה זה אומר???
האם בכלל ניתן " להסיק" ששם מקור הבעיה מבלי לראות תוצאות של הבדיקות?
אם היא תרזה, זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התפתחות מוקדמת ילדה בת 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/01/2013עכשיו שיש לך אנדוקרינולוגית, תמשיכי את הדיון והשאלות איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת ילדה בת 6
יהלי11/01/2013את זה יכולתילהבין לבד. הייתי מעוניינת בחוות דעת נוספת והאם מומלץ ללכת לאנדוקרינולוג נוסף,אחרי הכל זה לא נושא כ"כ פעוט עבורנו והתשובה שלך הייתה לא לעניין כי רציתי חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת ילדה בת 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/01/2013אני מסכים שהנושא אינו פעוט ושהוא ראוי לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהלי- האם המודאגת
עידית24/04/2013עליך לפנות לרופא אחר לפי דעתי ואני ממליצה על דר צונג מנהל מחלקת אנדו בקפלן. לאחר כל הבדיקות יש בדיקת שתן בוקר במשך יומיים שהוא ממליץ לעשות ובה רואים רמה של הורמון מין המופרשת בלילה. אני לא הייתי מחכה. לנו יש סיפור דומה ואחרי מעקב של שנתיים הוחלט על הזריקות. אל תחכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת ילדה בת 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/04/2013לדעתי אמרתי בברור: אתם זקוקים לחוות דעת נוספת מרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)