מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילדה בת 11 נמוכה מאוד מאודמירי28/04/2013
שלום,
בתי עוד חודשיים בת 11. גובהה 1.37. החלה התבגרות מינית בערך בגיל 8 ומאז נמצאת במעקב אצל רופא קופ"ח ואף היינו פעמיים בייעוץ פרטי,אין ממצאים חריגים, אבל יש לי הרגשה שמשהו מתפספס ואני לא יודעת למי לפנות.
בגיל 8 - גיל העצמות היה תואם לגיל כרונולוגי. בגיל 10 וחודשיים - גיל העצמות היה כבר 12 (כך שניתן לשער לפי קצב דומה שגיל העצמות כיום הוא 13 בערך לא?)
קיבלה דקפפטיל למשך כ- 7 חודשים כדי לעכב את המחזור. הטיפול הופסק בנובמבר. מאז לא גבהה אפילו בסנטימטר. למעשה בכל השנה האחרונה גבהה כס"מ וחצי. בגיל 8 גובהה היה 1.22, כך שעד גיל 9 וחצי גבהה כ -15 ס"מ, ומאז הפסיקה כמעט לגמרי. משהו נראה לי לא סביר. האם גובה 1.37 הוא גובה סביר והגיוני? נכון שההורים לא מאוד גבוהים (אם: 1.50, אב: 1.75), אבל פחות מ - 1.40, זה ממש ממש ממש חריג. אני מאוד חסרת אונים. האם יש דרך לעזור לה? האם יש בדיקות "חריגות" מעבר לבדיקות דם ו - MRI (שזה מה שעשו לה עד היום) שאולי לא חשבו לעשות וצריך? אולי צריך ללכת רופא פרטי נוסף?
האם הפתרון היחיד שנשאר הוא ניתוח (שנשמע די נוראי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילדה בת 11 נמוכה מאוד מאוד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ29/04/2013אני מסכים עם תחושתך שמשהו כאן לא תקין מבחינת מהלך ההתבגרות והגדילה האיטית.
את צריכה ובהקדם לפנות למוממחה בתחום על מנת שקודם כל יראה ויבדוק את הילדה ויעבור מחדש על כל הבדיקות שנעשו לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)