בעיה בנושא גובה-טיפול תרופתי?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בעיה בנושא גובה-טיפול תרופתי?
    א.ה.
    15/09/2013

בני הצעיר בן 11 וחצי היה במעקב אנדרוקרינולוגי בשנה האחרונה בשל הופעת שיעור יתר
    וקידום של שנה בגיל העצמות. גובהו 1.40 ס"מ.מצוי רוב שנותיו באחוזון 20 בערך.
    משקלו ממוצע. אחוזון 45.בעלי בגובה 1.80 ,אני 1.68 ואחיו הבוגרים בגובה סופי של 1.70ו 1.74.בייעוץ פרטי נאמר שמדובר ב"אדרנכה מוקדמת, אנמנזה של שיעור מיני מוקדם יחסית שמקדים את הגונדרכה וקידום של גיל העצמות."נערכו בדיקות של תבחין LRH ACTH ,התוצאות היו תקינות כולל קורתיזול-שתן ל-24 שעות.
    כל הבדיקות תקינות למעטDHEAS-מעט גבוה,5.2.
    הוצע לנו טיפול תרופתי של LETROZEL/שאלתי העיקרית לגבי יעילות וכדאיות טיפול זה כולל ניסיונך מהצלחת הטיפול ותופעות הלוואי האפשריות. היות ותחזית הגובה מדאיגה אותי מאוד אני חושבת לנסות טיפול מתאים.האם כדאי לשקול טיפול זה או טיפול נוסף.אולי הורמון גדילה. האם שינה-תזונה טובה יותר עשוייה לעזור לגובה?תודה מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בנושא גובה-טיפול תרופתי? - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    20/09/2013

לטרוזול הוא טיפול ניסיוני שאיננו מוכר בשום מקום בעולם. כלומר - אין הוכחה ליעילות ואין בטחון בבטיחות. תחליפו רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו