מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בלחץ היסטרי - ילדה בת 4 ו8 חודשיםמוטרדת מאוד13/11/2013
ביתי , בת 4 ושמונה חודשים , כבר מגיל שנה ואף פחות עם ניצני שדיים , היא לא שמנה , כך שממש רואים נפח של שד ולא שומן ואף ורידים דרך השקיפות של העור ,
אני פניתי ל רופאה אנדוקרינית ששלחה אותנו לצילום mri ( טרם בוצע ) , צילום כף היד ( עשינו כמה פעמים במשך השנה וחצי ) טסטים של דם - עשינו פעם אחת לפני כשנה ויצא גבולי , אין שיעור יתר :
גובה: 115.3 ( אנחנו מאוד גבוהים ) , יש האצה בגדילה
משקל : 22.2
b3 דו צדדי
אני בלחץ היסטרי !! כבר לא אכפת לי לעבור את כל הבדיקות איתה אבל הבנתי שהזריקות שניתנות הן הזריקות הכי כואבות ברפואה !!!!! ומדובר על ילדה שצורחת לי עד איבוד הנשימה שכשאני מסרקת לה את השיער במקלחת !!!!!!!!
אני שוקלת בעתיד לא לבצע את הזריקות ולהתמודד עם ההשלכות הנפשיות והפסיכולוגיות ( היא כרגע בגן שתי ואוכל לשבצה בבית ספר דתי רק עם בנות בכיתה למשל )
השאלה היא מה ההשלכות לאי ביצוע הזריקות??
האם יכולה להיות נמוכה באופן משמעותי ?
( אצלנו במשפחה הגובה הוא גבוה קיצוני , אני 1.75 אחותי 1.80 , בעלי 1.85 , בני גבוה עד כדי כך שנאמר לנו שאולי יגיע ל2.00 מטר )
אודה להתייחסותכם , מאז שאני מודעת לחומרת הכאב של הזריקות החודשיות , אני מוטרדת מאוד מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
מוטרדת מאוד13/11/2013האם יכול להיות שמדובר רק בניצני שד ולא בהתפתחות מינית מוקדמת פרופר ? הבתי שיש תופעה שמאופיינת רק בהתפתחות השד ללא סימנים נוספים , איך אפשר לדעת שאכן כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/11/2013עוד אין אבחנה של התבגרות מוקדמת, כך שאין סיבה להתחיל לדאוג לתופעות שמתלוות לטיפול בהתבגרות מוקדמת. בדיקות הדם יגידו לרופא באופן ברור האם יש או אין התבגרות מוקדמת. יש בהחלט מצבים של הופעת שדיים ללא התבגרות מוקדמת, ואם יש צורך, אפשר לטל גם בהם. חכי עד סוף הברור. דרך אגב, אם אין התבגרות מוקדמת אין צורך בMRI. אולי אפשר לחסוך לילדה את ההרדמה.
הסדר אם כך הוא כזה: 1 - לחכות לאבחנה של כן או לא התבגרות מוקדמת. 2- רק אז להחליט על MRI. ל 3- לשמוע את המלצת הרופאה לטיפול, וזה יהיה הזמן לדון איתה על השלכות של כאב וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)