מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מספר שאלות על הגובהליאור25/02/2014
שלום רב,
שמי ליאור, בן 14.2 בגובה 1.60 ובמשקל של כ־50 ק"ג. ברצוני לדעת מהו יהיה הגובה העתידי שלי.
גובהו של אבי הוא בערך 1.66 ס"מ, וגובהה של אמי הוא בערך 1.56 ס"מ. בגובה 1.63 מ'. המשפחה של אמי גבוהה מהמשפחה של אבי, כאשר אחיה (דודי) בגובה 1.70 מ' בערך; אשתו נמוכה מאמי (אמי בגובה 1.56 מ') ובנו (בן דודי) עונה לגובה של 1.78 מ' בערך (סיפרו לי שבן דודי היה בגובהי כשהוא היה בגילי). כמו כן, ארצה להוסיף כי בן דודי מצד אבי בגובה 1.85 מ' בערך והוא רק בן 16, אך אני מניח שהגובה הגיע מאשתו של אחיו של אבי, כאשר במשפחתה כולם גבוהים.
האם קיים סיכוי שאהיה גבוה מ־1.70 מ'? בדקתי באחוזון גדילה באתר אחד שמתארחים בו גם כן רופאים, ואני כנראה משתייך לאחוזון 28 (שמעתי שאם אני ממשיך לגבוה באחוזון זה, גובהי צריך להיות גבוה מ־1.70 מ').
כמו כן, הייתי בעבר אצל פרופ' טיאוסונו דב והוא אמר לי שהכל מצוין ואין מה לדאוג. אינני בטוח במאה האחוזים, אך יכול להיות כי גיל העצמות תאם לגילי כאשר הייתי בן 13.8 (הייתי 1.58 מ') ועשיתי צילום כף היד.
נוסף לכך, ברצוני לשאול האם יש אפשרויות טבעיות להאיץ את הגביהה ללא האצת גדילת השיערות וכו'?
אשמח למענה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות על הגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/02/2014ליאור, אינך צריך לדעת את העתיד. אף אחד מאיתנו אינו יודע את עתידו, ומוטב כך. יש לך גובה נורמלי, ואינך יכול לשנות את הגובה הצפוי לך (בתשובה לשאלתך), בגילך האחוזון הנוכחי אינו מנבא את האחוזון שיהיה לך כשתהיה בוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימוש פוטנציאל הגביהה
ליאור28/02/2014ערב טוב,
ראשית, ארצה להודות על המענה בתגובה הקודמת שלי פה.
שנית, יש לי שאלה נוספת - כיצד ניתן לממש את פוטנציאל הגביהה? מה עליי לעשות בכדי להגיע לגובה העתידי שלי בלא פגיעה בכך?
נוסף לכך, יש עוד שאלה והיא, האם קיימות אפשרויות טבעיות להאיץ את הגדילה (למשל אכילת אוכל X, או שינה של Y שעות וכו')?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מימוש פוטנציאל הגביהה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2014לא ניתן לעשות הרבה וגם לא צריך..
אכילת תפריט מאוזן ושינה של 7 שעות בלילה יספיקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור03/03/2014אוקיי, תודה רבה על המענה! (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)