התבגרות מינית בגיל 8-9

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• התבגרות מינית בגיל 8-9
    שרון
    29/04/2014

בנותיי בנות 8 ו - 9 .
    לקטנה בת השמונה , שיש לציין כי היא רזה ובהחלט מתאימה במידותיה לגילה, צמחו לאחרונה שערות בבית השחי. אני לא יודעת אם להוציא לה אותן ואיך לעשות את זה בגיל כזה. כרגע, בגלל שהיא ראתה את זה, אני מוציאה כל פעם עם פינצטה...
    הגדולה, בת התשע, שמבנה גופה הוא גדול יותר, והיא בעלת עודף משקל , אין שערות בבית השחי, אבל כן שיער ערווה, וכן סובלת מהפרשות מידי יום, שקופות, אך רטובות (סליחה על התיאורים).
    רציתי לשאול אם כל זה לא קצת מוקדם... אני מנסה להגיע לאנדוקרינולוג אך בכל מחוז צפון לא מצאו לי תור לחודשיים הקרובים !!!
    אני מתלבטת אם בכלל יש מקום לדאגה...

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מינית בגיל 8-9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות מינית בגיל 8-9 - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    30/04/2014

את מתארת שיעור בבושת ולא התבגרות. הגדרת התבגרות היא כשמנצים ניצני שדיים. אין זה נדיר שמופיע שיער בבושת בגיל 8-9 וזה אינו דורש בדיקת מומחה. כמובן שאין להוציא את השיער , לא בפינצטה ולא אחרת. יש להסביר לילדה שהיא מתחילה בשינויים ושבסופו של דבר יהיה לה שיער כמו לאמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו