שבירת עקומה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שבירת עקומה
    דוד
    03/12/2014

בני בן ה-15.5 היה כל חייו באחוזון 20% מבחינת גובה. היום הוא בגובה 1.62 כשלפני שנה וחצי היה בגובה 1.59. אם הגדילה שלו נעצרה (כי הוא מפותח מאד מינית), או כמעט נעצרה, זה אומר שכמבוגר הוא יהיה באחוזון 3%! גובה המטרה שלו לפי ההורים גבוה בהרבה, כ- 1.74.
    האם זה יתכן? מה יכול לעצור את הגדילה בגיל זה? הבעיה היא שכיוון שהוא היה באחוזון סביר, לא לקחנו אותו למעקב או טיפול בגיל צעיר יותר, ועכשיו אנחנו מרגישים שאחרנו את הרכבת, ואחוזון 3% זה ממש קיצוני! מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות? תודה רבה מאד מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת עקומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

דוד
    03/12/2014

אבקש להוסיף, כי הוא התחיל להתגלח (רק שפם, אין בכלל זקן עדיין) בגיל 12.5. האם זה מוקדם באופן חריג? האם זו הסיבה לעצירת הגדילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    10/12/2014

נראה שגדילתו של בנך קרובה לסיומה על פי תאורך עקב בגרות מינית שהחלה מוקדם (לא בהכרחמוקדם מידי) הייתי עושה הערכת גיל עצמות ואם סימני המין החלו לפני גיל 9 שנים הייתי פונה לאנדוקרינולוג ילדים.
    צר לי אך מבחינת הגדילה אין הרבה מה לעשות כעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו