גדילת גיל עצמות

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• גדילת גיל עצמות
    רוני
    22/01/2015

שלום רב.
    אני בן 17.7, נמצא במעקב גדילה מזה 5 שנים בבית חולים רמב"ם, עקב עיכוב בהתפתחות המינית ובגדילה.
    בבדיקת גיל עצמות שנערכה ביולי 2014 נמצא שגיל העצמות שלי תואם לגיל 15.

לפני כשבועיים בערך עשיתי בדיקת גיל עצמות נוספת, שבה נמצא כי גיל העצמות שלי תואם לכמעט 17. כלומר, תוך חצי שנה גיל העצמות שלי עלה בשנתיים!, ולפי הרופאה יש לי סנטימטרים מעטים לגבוה, אם בכלל.

אז שאלות בנושא:
    א. האם הדבר תקין? איך קורה שגיל העצמות עושה קפיצה שכזו בזמן כזה? איך גדילת העצמות עובדת בכלל?

ב. כמה מדויקת הבדיקה? כלומר, אם גיל העצמות הוא 17, כלומר סוף הגדילה, זה אומר בוודאות שלא אגבה יותר? קרו מקרים בהם גיל העצמות כביכול נסגר (הגיע לגיל 17), ובכל זאת גבהו ביותר מ5 סנטימטרים?

ג. במבנה הגוף אני כמו אבא שלי (גפיים מאורכות יחסית לגוף), זה לא רומז גם בהקשר של הגובה?

ד. מבחינה מינית, רק לאחרונה התחילו לצמוח לי שיערות באזור בית השחי וגם אין לי הרבה שיערות ערווה.. אין קשר בין זה ובין הגדילה?

תודה מראש..

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדילת גיל עצמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדילת גיל עצמות - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    22/01/2015

גיל העצמות מושפע בשלב זה של החיים בעיקר מהורמוני המין, ובגיל שבו ההתבגרות עושה קפיצות, גם גיל העצמות עושה קפיצות. אין צורך לבדוק את זה בתכיפות כזאת. עוד אף אחד לא גדל מזה שצילמו אותו. נכון שכשגיל העצמות מגיע ל17, הגדילה כמעט הסתיימה.
    ךשאלתך לגבי הדמיון לאב, יש דמיון ואפילו רק, אך בכל זאת גדילתו של בן אינה זהה לזאת של אביו.
    כמובן שאין דרך לענות לך כאן ברשת על כל שאלותיך במפורט. תוכל לחפש ברשת חומר רב נוסף, או לשוחח על כל זה עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלה השניה ששאלתי

רוני
    22/01/2015

לא ענית על השאלה, ישנה אפשרות שבה בגיל עצמות 17 אגבה 5 סנטימטרים, ואולי אפילו יותר? יצא לך להיתקל במקרה שכזה?

יכול להיות שנפלה טעות בהערכת גיל העצמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלה השניה ששאלתי - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    23/01/2015

עניתי שכשגיל עצמות 17 הגדילה כמעט הסתיימה.
    וכן, יש טעויות בפיענוח הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו