בעיית התבגרות מוקדמת

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בעיית התבגרות מוקדמת
    קודי
    27/04/2008

בתי בת ה- 9 סובלת מהתבגרות מוקדמת הכוללת שיעור בבית השחי ושערות ערווה, צמיחה של חזה עשינו בדיקות כמו- צילום כף יד שהראה שגיל עצמות מתאים לגיל 11 שנים, בדיקת אולטרסאונד שחלות שהראה הרבה זקיקים קטנים ובדיקות דם שהראו פעילות יתר של ההורמונים, המלצתן של הרופא היתה לתת לה זריקות אך הנני חוששת ממתן הזריקות והשפעתן גם פיזית וגם נפשית על בתי. שאלתי היא האם לא כדאי להשאיר את המצב כפי שהוא ורק לעקוב מדי כמה חודשים ולבדוק אם היא לא לפני קבלת מחזור. או האם יש כדורים שמאטים את קצב הצמיחה ולא זריקות? מאחר שקראתי מאמרים רבים בנושא הנני מבינה שהדעות חלוקות לחיוב ולשלילה לגבי מתן הזריקה ומפה הבלבול שאני נמצאת בו. אני חייבת לציין שניסיתי להסביר לבתי לגבי כל הנושא והיא מסרבת בתוקף לקבל זריקות, היא לא ממש מבינה מהי התבגרות מוקדמת, היא עדיין ילדותית. אני רוצה לציין שגובהה היום הוא 144 ס"מ ומשקלה 43 ק"ג. האם ניתן לעשות משהו נוסף לפני החלטה על מתן זריקות?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התבגרות מוקדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות מינית מוקדמת

פרופ' אלי הרשקוביץ
    28/04/2008

הנקודות שהעלית הן חשובות. עלייך ביחד עם הרופא המטפל לשקול מהן מטרות הטיפול.
    בדרך כלל המטרות הן למנוע הופעת מחזור והופעה שונה מבנות גילה. כמו כן מטרה נוספת היא לשפר את הגובה הסופי (דבר שלא ברור אם הוא מושג אם ההתבגרות המינית החלה לאחר גיל 6 שנים).

נקודה נוספת היא מה גרם להתבגרות המינית המוקדמת ולכן ממולצת בדיקת MRI מוח המכוונת להיפופיזה

כל השיקולים הללו צריכים להיות נדונים עם האנדוקרינולוג הילדים שמטפל בילדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו