מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תת פעילות של בלוטת התריס?אני27/04/2008
לאמא שלי יש תת פעילות של בלוטת התריס, והיא מטופלת בתירוקסין, כך שהייתי מוגעת לכל התסמינים
כשהתחלתי לסבול מ: כולסטרול גבוה (אני רק בת 18), שיער יבש ומפוצל, קשקשים, עייפות, עליה במשקל, לחץ דם נמוך (60 על 90 ולפעמים 50 וקצת על 90 וקצת) וכו' החלטתי לעשות בדיקת דם להורמוני בלוטת התריס.
להלן טווחי הנורמה כפי שצויינו על הטופס של המעבדה והתוצאות שלי:
Ferritin 5-148 43.7
FT4 0.8-1.9 1.27
TT3 84-172 110
TSH 0.4-4 4.26
ה-THS גבוה, אז משהו פה לא מתפקד כנראה בצורה אופטימלית..
רציתי לשאול אותך מה התוצאות האלו אומרות (שכן אני עכשיו בצבא ועד שיקבעו לי תור לאנדוקרינולוג יקח זמן וגם תמיד טוב לקבל עוד חוות דעת)
אני יודעת שזה גבולי ואין פה סטייה קיצונית מהתקן, מה שאולי לא יצדיק מתן תרופה, אבלאני סובלת מכל התסמינים וזה מפריע לי ביום יום, כמו גם העלייה במשקל (אני לא שמנה.. אבל שוקלת 58 על 1.61, והמשקל שלי היה בסביבות ה-50, וכרגע המשקל ממשיך לעלות, בקצב של כחצי קילו- קילו בחודש)
בתודה מראש, עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס תקינה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008ואין צורך בברור נוסף בנושא.
קיימות סיבות אחרות להשמנה ומומלת פניה לרופא מטפל ודיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות+תוספת שאלה קטנה
עדן28/04/2008קודם כל תודה על כך שענית לי אם הכל תקין אז מדוע ה 4.26 =TSH כאשר בטופס מעבדה צויין שהטווח התקין הוא 0.4-4 ? או שבגלל שזה כ"כ קרוב זה נחשב לתקין? (אני לא חולקת על התשובה שנתת לי, אני פשוט רוצה להבין מדוע הTSH שלי לא נמצא בטווח שצויין) והאם זה לא פוגע בחילוף חומרים ולו בצורה המינורית ביותר? והאם אתה מכיר סיבות נוספות לפגיעה בחילוף חומרים בהנחה שאתה אומר שבלוטת התריס שלי תקינה? או שזה בוודאות בגלל שהכנסתי יותר קלוריות ממה שהגוף היה צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008תפקודי הבלוטה תקינים כיון שערכי רמות בלוטת התריס T4 ו T3 תקינים. התחום של רמות TSH שצוין כנורמה הינו תחום סטטיסטי , כלומר ההתפלגות הנורמלית אצל האנשים הבריאים נופלת בטווח של שתי סטיות תקן למעלה או למטה מהממוצע.
כאשר בלוטת התריס אינה מתפקדת רמות ה TSH גבוהות בהרבה (עשרות ואף מאות)
ערך של 4.26 עשוי לנבוע פשוט משונות של התבחין שבודק את רמות ה TSH.
עליה במשקל נגרמת כתוצאה מעודף קלוריות שנצרך יחסית לקלוריות שהוצאו בפילויות הגוף השונות. .
קיימות סיבות לכך בראש וראשונה תפריט לא מאוזן והעדר פעילות גופנית אך כמובן שיתכנו גם סיבות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה על התשובה :)
אני28/04/2008עכשיו הבנתי, ונרגעתי, רב תודות! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)