מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- טיפול בהורמון גדילה ותוצאות בדיקות דםאפרת06/06/2016
שלום רב,
ביתי בת 9 וארבעה חודשים, מטופלת בהורמון גדילה שלושה וחצי חודשים.
בחודש הראשון קיבלה מינון של 0.6 ולאחר חודש העלו לה את המינון ל0.8.
כחודש לאחר תחילת הטיפול היא נמדדה במרפאה וכמעט שלא גדלה. לאחר שהעלו לה את המינון ל0.8 גדלה בחודשיים 1.6 ס"מ.
הרופא היה מאוד מרוצה מהגדילה ואמר שמדובר בגדילה של כ 8 ס"מ בשנה.
כמו כן, ביצענו לה בדיקות דם, לפני תחילת הטיפול הIGF1 היה 187, כחודש לאחר תחילת הטיפול הIGF1 היה 254 וכעבור שלושה חודשי טיפול חזר לרמה של לפני תחילת הטיפול, 190.
הרופא המליץ לנו להעלות לה את המינון ל1
אנחנו לא גרים בישראל ואני מעוניינת לפעול לפי הההנחיות בארץ וכמו כן להבין מספר דברים.
יש לי מספר שאלות:
1. איך מחשבים את קצב הגדילה? אם נחשב מתחילת הטיפול נראה כי כמעט ואין שינוי מלפני תחילת הטיפול אך אם מחשבים מהמינון של 0.8 היא גדלה 1.6 ס"מ ב74 ימים שזה נראה לי טוב (עד כמה שאני מבינה)
2. מה יכולה להיות הסיבה שהIGF1 חזר לרמה של לפני הטיפול? אותי זה די מטריד...
3. האם נכון להעלות לה את המינון ל1? אני די חוששת מזה.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בהורמון גדילה ותוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/06/2016ישנם מינונים שונים של הורמון גדילה (למשקל גוף בק"ג) לאינדיקציות שונות. כך שונה המינון בילדים עם חוסר בהורמון גדילה מהמינון בילדות עם קומה נמוכה מסיבה לא ידועה.
שנית, איני רואה טעם למדוד גובה כל חודש או חודשיים עקב השונות בגדלה לטווחים קצרים וטעיות במדידה. אני מעדיף למדוד את הגובה כל 4-6 חודשים לכל הפחות.
רמות IGFI שלא השתנו משמעותית (בהנחה שהקפדתם לתת את הטיפול יום יום) מרמזות על הצורך להעלות מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)