מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד בן חמש, אחוזון 15- רקע של פגותשירי15/07/2016
שלום רב,
יש לי תאומים בנים בני חמש- שנולדו בשבוע 28. בריאים וחמודים.
התאום שנולד 850 גרם נמצא כיום באחוזון 30 בגובה,
והתאום מגדילתו אני מוטרדת, ונולד 1,150 נמצא (באופן עקבי) באחוזון 15 בגובה (משקל באחוזון גבוה יותר, התפתחות תקינה).
עכשיו אני יודעת, הוא בטווח תקין בעקומות, וכמובן שצמצם פערים יפה מהפגות וכו'.
יחד עם זאת מה לעשות- הוא נמוך (אני 1.63 בעלי 1.80)- ואני זמן מה מתחבטת האם יש סיבה לפנות לאנדוקרינולוג ילדים. בגלל רקע הפגות, אני תוהה אם בכול זאת כדאי לבדוק שהגדילה תקינה.
אשמח לדעתכם,
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן חמש, אחוזון 15- רקע של פגות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג15/07/2016שלום שירי
אם הילד מתמיד על אחוזון 15 זה מצוין. גדילתו טובה וזאת אינה סיבה לדאגה. פרופ הוכברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה- בן 5 אחוזון 15
שירי16/07/2016שלום,
תודה רבה על המענה.
אם כן לא אלך לאנדוקרינולוג כל עוד הוא שומר על אחוזון 15.
האם גדילתם של פגים (עם פגות משמעותית כמו שלו, נולד בשבוע 28 1,150) צפויה להיות שונה מבחינת העקומות? כלומר האם יש סיכוי שיפרוץ את אחוזון 15 ושתהיה לו איזו קפיצה משמעותית בגובה מתישהו?
או שסביר להניח שעד בגרותו יהיה סביב אחוזון 15?
אנחנו במשפחה כאמור ממוצעים-גבוהים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה- בן 5 אחוזון 15 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/07/2016ילדים מתמידים באחוזון הגדילה שלהם עד תחילת ההתבגרות המינית. אז יש קצת תנודות.
אין שום עדות לכך שאחוזון 85 מביא למישהו יותר בריאות או אושר מאחוזון 15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי16/07/2016אתה צודק:) תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)