מעברים ריגשיים וגובה תינוק בן 8 חודשים

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• מעברים ריגשיים וגובה תינוק בן 8 חודשים
    סמיילי
    09/09/2016

שלום, בני הקטן.., בן 8 חודשים הולך להיכנס לתינוקייה.. האם המעבר הרגשי מלהיות בבית עם אמא לתינוקיה ( יש אפשרות לשביתות רעב מצידו, בעיות שינה, קושי בהסתגלות) עלולה לפגוע לו בגדילה?
    האם אורך תינוק עלול להיפגע? להעצר זמנית?
    בכל זאת כרגע בבית ישן כמה ומתי שבא לו.. אוכל כמה ומתי שבא לו.. יחס שבסבירות גבוהה לא יקבל בגן..

ועוד שאלה שלא ככ קשורה, האם היחס בין הסנטר לקודקוד הראש מעיד על גובהו של אדם? כלומר.. האם אנשים שיש להם יחס גבוה בין הסנטר לקודקוד הראש( בדרכ אנשים בעלי מצח גבוה) עתידיים להיות גבוהים מבעלי יחס סנטר קודקוד ראש קטן?
    מקווה שהשאלות לא מוזרות מידי..
    אשמח לתגובה
    ??

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעברים ריגשיים וגובה תינוק בן 8 חודשים - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    09/09/2016

שלום סמיילי, לשאלה הראשונה, גיל 6-12 חודשים היא התקופה הכי גרועה לילד להתחיל מעון תינוקות. זהו הזמן בו התינוק הכי רגיש לפרידה מאימו, וגם המחלות שהוא יתחיל לקבל בתינוקיה יפריעו לו לגדילה בגיל הקריטי הזה. אחרי שנה זה בסדר.
    ולשאלה השניה, לא מוכר קשר כזה בין המדידות שהזכרת לבין המשך הגדילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה..

סמיילי
    10/09/2016

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה..
    אם נניח הייתי מכניסה אותו לגן בגיל 5 חודשים.. או כל גיל שמתחת לחצי שנה..
    היה פחות משפיע עליו?
    כאמור.. גם בגיל 5 חודשים או פחות הם עלולים לחטוף מחלות..( גם כרוניות וגם קצרות..)
    האם זה משפיע על הגדילה?
    תודה רבה רבה.. תשובתך חשובה לי ואתייחס אליה בקבלת החלטות לכאן או לכאן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה.. - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    13/09/2016

עדיף להכניס את הילד למעון אחרי גיל שנה. אז הוא גם הספיק להתחסן.
    כל מחלה בגיל הינקות הפוגעת בתזונתו עלולה להאט את הגדילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב.. מכיון שייחסתי חשיבות לתשובתכם

סמיילי
    17/09/2016

דחיתי את הכניסה לגן לגיל שנה ושבועיים.
    יצא לי להסתכל קצת בפורום בתשובות שאלות וכן בעקומות גדילה של תינוקות
    לפי עקומות של משרד הבריאות נראה כי גדילה מואצת ממשיכה עד גיל שנתיים( גדילה לגובה). בחודשים הראשונים ,עד גיל 3-4 חודשים בהחלט תינוק יכול לגדול 3 ס״מ בממוצע.. ובהמשך ,יש איזה שהיא ירידה של בין 1-2 ס״מ לחודש עד גיל שנתיים!!
    ובפורום כתבתם( לפי הבנתי), שגובה של תינוק/ אחוזון מתייצב באזור גיל שנתיים ואמור ללוות אותו עד גיל הבגרות.
    אז.. מה זה אומר בעצם? כי אם אכניס לגן בגיל שנה ושבועיים אני מניחה שהתינוק גם יחטוף מחלות..ומשבר.. זה בלתי נמנע.. האם זה עלול גם לפגוע.. באמת שאני כבר מבולבלת.. אם אפשר לעשות לי סדר בבלאגן אשמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב.. מכיון שייחסתי חשיבות לתשובתכם - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    23/09/2016

קשה ללמוד את כל רפואת הילדים משאלות ותשובות כאן ברשת. תנסי לשוחח על כך עם רופאת הילדים שלך. אני ממליץ שלא להכניס תינוקות למעון עד גיל 15 חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו