בגרות מינית מוקדמת-מה הסכנות?!

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בגרות מינית מוקדמת-מה הסכנות?!
    סיגלבל
    18/05/2008

אצל בתי, בת 6 ו11 חודשים נתגלו שחלות יותר גדולות מהממוצע לגילה ומעט זקיקים. גיל העצמוצ שלה תואם בדיוק לגילה. לבדיקות הלכנו בגלל נצנוץ של שד, רק בצד אחד (ואמא היסטרית...). עכשיו אנחנו מחכות לתור אצל אנדוקרינולוג ילדים, שיהיה לצכרי רק בעוד כחודש ואני ממש מוטרדת! מה הן בעצם הסכנות בבגרות המינית המוקדמת? בתי רזונת ובגובה די ממוצע לגילה (היא גבהה בכ-10 ס"מ בשנה האחרונה) ואני די בטוחה שגן אם יצמחו לה שדיים בגיל מוקדם זה יקח עוד זמן (החזה שלי גדל בגיל 14, וגיל העצמות שלי היה צעיר בשנתיים לעומת הגיל הכרונולוגי שלי). לאור כל האמור לעיל, למה בעצם צריך מעקב?! מה הסכנות בבגרות המוקדמת? מה הכוונה בתשובות שניתנו בפורום זה בהן נאמר שלא ברור שהמטרה של שיפור הגובה מושגת כאשר ההתבגרות המינית החלה אחרי גיל 6? איך אני יכולה לדעת מתי זה התחיל? אני ממש לא רואה את הבת שלי מקבלת זריקה פעם בחודש (גם לא פעם בשלושה...)

לתשובתכם אודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

פרופ' אלי הרשקוביץ
    19/05/2008

אם אכן בתך החלה בהתבגרות מינית, אזי מדובר בהופעה מוקדמת באופן משמעותי יחסית לנצפה ומקובל בבנות.

הנקודות הראויות להתיחסות ("החששות" לדברייך) הן:
    1. האם מדובר בבגרות מינית "אמיתית" מבחינה פיזיולוגית שרק הקדימה את זמנה או שמא מדובר בהופעת סימני מין על רקע של הפרשה חריגה של הורמונים משחלות או בלוטת יותרת האדרנל.
    2. גם אם מוצאים שמדובר בבגרות מינית אמיתית מוקדמת יש לוודא שמדובר רק בהקדמה של "השעון הביולוגי" ואין תהליך או מחלה ש"הקדימו" את פעולתו
    3. בגרות מינית אמיתית מוקדמת ללא סיבה אינו מצב מסכן חיים אך תיתכן פגיעה בגובה הסופי, הילדה נראת למשך מספר שנים מפותחת לגילה וכמובן שהמחזור מופיע מוקדם (כשנתיים לאחר הופעת ניצן השד)

לאור כל זאת הייתי ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים, אך לא לחשוש יתר על המידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו