בת 9:5 התבגרות מינית מוקדמת?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בת 9:5 התבגרות מינית מוקדמת?
    לימור
    11/10/2016

אצל בתי, בת 9 וחמישה חודשים, החלו לאחרונה ניצני שדיים (בצד שמאל), ושערות בודדות בבית השחי באותו צד. בצילום כף יד גיל עצמות מתאים לגיל 10. קבעתי כבר תור לאנדוקרינולוג, אך אני מוטרדת מאד, ואשמח לשמוע האם בצדק או שלא.

אני מוטרדת גם מהעובדה שתקבל את הוסת בגיל צעיר מידי, מבחינת הבגרות הרגשית, גם מבחינת התפתחות מינית מוקדמת והשלכותיה באופן כללי, וגם מהגובה הסופי שלה. כרגע גובהה 1.28 מ', מינקות היתה באחוזונים נמוכים (גובהו של בעלי 1.78 מ' וגובהי 1.68 מ').

אשמח לשמוע את דעתכם, על אף האינפורמציה הדלה יחסית שסיפקתי. כמו כן, עם תוצאות של אילו בדיקות דם כדאי להגיע לאנדוקרינולוג? (רופא הילדים שלנו בחופשה כרגע, ולצערי לא יכול לענות לי לפני התור שנקבע לאנדוקרינולוג).

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות

פרופ` זאב הוכברג
    13/10/2016

חצי מהילדות מתחילות להתבגר לפני גיל 9 וחצי. זה לא מוקדם ואת לא צריכה אנדוקרינולוג. הווסת מגיע בממוצע שנתיים וחצי אחרי התחלת ההתבגרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

לימור
    13/10/2016

שאלה נוספת: הגובה הנוכחי שלה וגיל העצמות לא צריכים להטריד אותנו בהקשר של הצמיחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו