שבירת אחוזוני גדילה בגיל 3

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שבירת אחוזוני גדילה בגיל 3
    נועה
    20/12/2017

שלום. יש לי תאומים, בנים, לא זהים, בני 3. נולדו בשבוע 35. עד לפני כחצי שנה היו סביב העקומה הממוצעת של הגדילה לגילם, פרט לחודשים הממש ראשונים בהם היו עוד קטנים מהרגיל. במדידה היום בטיפת חלב התברר שהם כמעט שלא גבהו בחודשים האחרונים, וכרגע נמצאים על אחוזון 9. הם כן עלו במשקל, כל אחד כקילו, לעומת המדידה הקודמת. האחות בטיפת חלב לא התרגשה וחשבה שיש בעיה במדידות, אבל אני שמתי לב גם שהם נהיים יותר נמוכים ביחס לילדים בני גילם. הם כן גבהו בזמן הזה, אבל כנראה מעט מאוד ביחס לאחרים.

חשוב לציין כי באופן מוזר, שניהם באופן עקבי באותו גובה, עם פער של סנטימטר לכל היותר, שמתאזן בהמשך, וזה למרות שיש בינהם כקילו הבדל במשקל, והם אינם דומים זה לזה בשום פרמטר אחר כולל מבנה גוף. פרט לזה ההתפתחות תקינה לחלוטין, אוכלים בסדר, מפותחים מבחינה מוטורית וקוגניטיבית וכו. עוד נתון הוא שאני יחסית גבוהה ובן זוגי יחסית נמוך והיה נמוך גם כילד.

האם כדאי לפנות כבר בשלב הזה למעקב גדילה?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב גדילה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    27/12/2017

בשלב זה הייתי עוקב אחר גדילתם אחת ל 6 חודשים אצל הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו