אשכים קטנים אצל ילד בן חמש

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• אשכים קטנים אצל ילד בן חמש
    מימי
    09/01/2018

שלום. בני בן החמש נולד עם אשכים טמירים. עבר בגיל שנה ניתוח להוריד אותם. אחרי הניתוח שמתי לב שהאשים מאד מאד קטנים. הרופא אמר שזה לא קשור לאיכות שלהם וכמו שיש נשים עם גדלים שונים של שדים כך יש בנים עם גדלים שונים של אשכים. ובכל זאת אני מודאגת.. לבני יש בנוסף קשיי שפה. והוא מטופל אצל קלינאית תקשורת. כמו כן יש לו קשיי למידה וקליטה. הוא נמוך יחסית לגילו (גם אני ואביו נמוכים וכן שלושת אליו נמוכים ייסית )ומוצק. יש לי בן נוסף בן שנתיים שנולד עם אשך טמיר שירד לשק בגיל חצי שנה ואשכיו גדולים ורגילים. התפתחותו המוטורית של בני בן החמש כתינוק היתה תקינה ללא עיכובים . לאחרונה שמעתי על תסמונת קליינפלטר . האם ייתכן שבזה מדובר? איך אפשר לדעת? האם האשכים יכולים לגדול בעתיד? האם יישארו קטנים? האם גודלם הקטן מצביע על בעיה מסוימת? תודה!

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשכים קטנים

פרופ' אלי הרשקוביץ
    30/01/2018

אשכים קטנים מאד וטמירים מהוים לעיתים סימן לבעיה בהתפתחותם כולל האפשרות לתסמונת קליינפלטר.
    ניתן לבצע בדיקה גנטית - קריוטיפ לתסמונת זו.
    ולעקוב מקרוב אחרי התפתחותם בגיל ההתבגרות המינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו