בגרות מינית מוקדמת -הסכנות? המשך...

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בגרות מינית מוקדמת -הסכנות? המשך...
    סיגלבל
    21/05/2008

ראשית, אני מודה לך מאד על תשובתך (ומתנצלת שזה רק היום עקב תקלה במחשב). שנית, הייתי שמחה לקבל מס' הבהרות נוספות:
    1. אודה לך מאד אם תוכל להסביר למה הכוונה בתשובות שניתנו בפורום זה בהן נאמר שלא ברור שהמטרה של שיפור הגובה מושגת כאשר ההתבגרות המינית החלה אחרי גיל 6? האם זה אומר שבכל מקרה, בשל גילה של בתי (כמעט 7) הגובה שלה כבר נקבע?!
    2. לפי תשובתך אני מבינה שזה לא בטוח בגרות מינית מוקדמת. אם כן, איזה עוד סיבות יכולות לגרום לשחלות של ילדה בת 7 להיות כמעט פי שתיים מגודלן הממוצע (אין לי מושג באיזה גיל הן מגיעות לגודל של 2.6 ס"מ ומתי מתחילים לראות בהן זקיקים, אך אשמח לדעת...).
    רופא המשפחה עשה לה בירור הורמונלי ראשוני בבדיקות דם ואומר שהתוצאות יצאו תקינות.
    3. רופא המשפחה אמר שיתכן שה"ניצן" שהבחנתי בו יעלם תוך חודש או חודשיים. בינתיים הוא לא נעלם, אך נשאר חד צדדי. איזה משמעות תהיה לממצאי האולטראסאונד אם הניצן באמת יעלם? האם זו בכלל אפשרות? ובכלל, למה אתם מתייחסים כאל "ניצן"? למעשה מה שמשך את עיני, נראה כמו נפיחות ממש ממש קלה, כמו עקיצה ביוק על הפטמה, האם זה מספיק? איך נראה ה"ניצן" ששנתיים אחרי הופעתו מגיעה הוסת הראשונה?
    4. אילו עוד בדיקות תצטרך בתי לעבור בדרך לאבחנה הסופית?
    5. בתי רזונת ורק השנה הגיעה לגובה ממוצע לגילה (עד כה היתה נמוכה יחסית), וגיל העצמות שלה תואם את גילה הכרונולוגי. קשה לי לדמיין שהיא תגיע למצב שבו תראה מפותחת לגילה. האם הבדיקות שתעבור יכולות לצפות את זה באופן כלשהו, בטרם יוחלט על קבלת הזריקות?
    6. בתי מתאמנת בספורט תחרותי, כ-7 שעות בשבוע. כמו-כן, בשנה שעברה היא "זינקה" לגובה (וצמחה בכ-10 ס"מ נראה לי, בשנה) האם זה ו/או זה יכול להשפיע איכשהו גם על האיברים הפנימיים ?
    7. קראתי באינטרנט שבארה"ב שוקלים להוריד את הקביעה לבגרות מינית מוקדמת למתחת לגיל 7, ושבארץ הבגרות המינית מתחילה לפני גיל 8 אצל 18% מהבנות. האם אני יכולה להתייחס לנתון זה ולעובדה שהבחנתי בשינוי אצל בתי בגיל 6 ו-10 חודשים כאל נקודת אור?!

אני מקווה שהפעם יותר מיקדתי את שאלותי ומראש, מאד מודה על תשובותיך.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות חלקיות

פרופ' אלי הרשקוביץ
    22/05/2008

הנושאים שאת מעלה חשובים וראויים לדיון פרטני עם הנדוקרינולוג שעוקב אחר בתך
    התשובות שיפורטו להלן אינן תחליף לדיון כזה.

1. עצירת ההתבגרות המינית שהחלה לאחר גיל 6 שנים לא תשפר ברוב המקרים את הגובה הסופי בהשוואה לאי טיפול
    2+4+5 . לדיון עם הרופא המטפל

3. אכן קיים סוג כזה של התבגרות מינית מוקדמשאינו מתקדם ואף נסוג . מובן שהאבחנה נעשית בדיעבד ולכן דרוש מעקב !

6. הספורט אינו מזיק לאיברים פנימיים. תאוצת גדילה של 10 ס"מ לשנה תומכת מאד בבגרות מינית מוקדמת.

7. הנתון שציינת נובע מהעליה בשכיחות ההשמנה בילדות- לא רלוונטי לבתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו