טיפול בהורמון גדילה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול בהורמון גדילה
    לימור עזרן
    05/04/2021

    בני בן 10 גובה 121, התחלנו טיפול בהורמון גדילה לפני כשנה, לאחר שגילינו חוסר חלקי בהורמון.
    התחלנו במינון 0.4, לאחר שעלה הסוכר בדם ל 115 ירדנו ל0.3, כעת שוב העלנו ל0.4 והסוכר בטווח הנורמה עד 100 בצום. a1c5.5, ( אני , אמא שלו, סוכרתית טייפ 1 מזה כשלוש שנים)
    בשנה האחרונה גבה בני בכ 5 ס"מ. הרופאים לא מרוצים מקצב הגדילה והופננו לייעוץ גנטי. למרות שמדבור בילד חכם נבון, בעל פרופורציות גוף וכו, יפה ובריא לחלוטין.
    הרופאה המפנה הוסיפה לברר בנוגע לתסמונת נונן. למיטב הבנתי לא מצאה כל דבר מחשיד חוץ מאולי פטמות שנראו לה מעט מורחקות. דבר שהכניס אותי לחרדות והרי בני בריא ברוך ה'.
    שאלתי אלייך, מה הטעם בבדיקה גנטית בכלל, אם הילד תקין ובריא מלבד זה שהוא נמוך. למה זה נדרש ובמה יטיב עם בני. האם זאת בדיקה ששולחים אליה משום שזהו פרוטוקול הטיפול, האם אפשר לוותר על זה?
    אשמח לתשובתך ודעתך המלומדת בנושא

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהורמון גדילה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תסמונת NOONAN

    פרופ' אלי הרשקוביץ
    11/04/2021

    האבחנה של התסמונת הינה קלינית כלומר לפי ממצאים בבדיקה גופנית הכוללים גם אך לא רק מראה פנים אופייני וכן מומי לב ימניים . אבחנה גנטית רק מאשרת את האבחון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


