מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיית גדילה בן 4 ותוצאות בדיקות דםאא27/10/2021
שלום, הבן שלנו הוא בן 4 בגובה מטר, נולד פג בשבוע 33. ההתפתחות הייתה בסדר בהתאם לגילו והתחשבות בפגות.
בפעם האחרונה שהיינו אצל רופאת ילדים לפני שבועיים, היה משהו כמו אחוזון 10. BMI תקין אפילו טיפה גבוה.
אני חייב להגיד, הוא גודל יחסית תקין למרות שכמעט ולא עולה באחוזונים. הוא מאד קטן לגילו, אולי הכי נמוך בגן. אח שלו למשל בגיל שלו היה בערך 10 ס"מ יותר. הוא גם מעל אחוזון 50 בגובה ובגלל זה זה חשוד לנו שהוא בכזה פער.
הגובה של בת זוגתי הוא 1.55 אבל לא בטוח שזה הגובה הגנטי שלה שכן היא חולה בCF וזה השפיע על הגדילה שלה. אני בגובה 1.75
הוא לא אכלן גדול, מאד בררן.
הרופאה שלחה אותנו לבדיקות דם, זה נראה שיש חוסר בברזל וקצת ויטמין די. אלו חלק מהתוצאות שהתקבלו. בוצעה גם בדיקה לצליאק.
האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? צילום עצמות? או שלגשת עם התוצאות האלו לאנדוקרינולוג שיפענח?
בילירובין 0.4
ldh - 391
פריטין 24 NG/ML
חומצה פולית גדול מ10
rbc - 4.29
המוגלובין - 11.6
המטוקריט 34.7%
mcv-81
mhc - 27
rdw - 12.5
PLATELETS - 347
MPV - 9.2
TSH 1.81
CRP קטן מ0.5
IGA 76.3
IGF -1 52
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחוזון 10 נראה לי תקין לטווח גובה המטרה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/01/2022אני מצטער על האחור התשובה.
אחוזון 10 נראה לי תקין לטווח גובה המטרה (בהסתייגות שהעלת לגבי האם.
הברור תקין.
הייתי בשלב זה עוקב אחר קצב הגדילה ומבצע צילום כף יד לקביעת גיל העצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)