טיפול משולב בקומה נמוכה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול משולב בקומה נמוכה
    אורית
    24/12/2021

    שלום
    ביתי החלה לקבל טיפול משולב של הורמון גדילה )עקב חסר בהורמון ) בגיל 10 עם טיפול בעיכוב התפתחות מינית . היום שנה וחצי לאחר טיפול . בשנה הראשונה גבהה 9סמ ובחצי השנה לאחר מזה גבהה ב 3סמ
    .ביתי כרגע בגיל 11 וחצי ובגובה 140סמ . שאלתי היא אם אנו מפסיקים בגיל 12 את טיפול הדקפפטיל האם היא תצמח לגובה בצורה טובה (כי לקראת התבגרות המינית הבנות צומחות לגובה מהר )
    או שברגע שנפסיק אז הצמיחה לגובה תהייה איטית .?
    לכן רוצה לדעת אם בכלל כדאי להפסיק את הטיפול בדקפפטיל

    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול משולב בקומה נמוכה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לא הייתי מפסיק את הטיפול המשולב לפני גיל עצמות של 13-13.5

    פרופ' אלי הרשקוביץ
    16/01/2022

    אני מצטער על התשובה המאוחרת
    ראשית הייתי מדבר עם הרופא המטפל שלה.
    על מנת למקסם את הגובה לא הייתי מפסיק את הטיפול המשולב לפני גיל עצמות של 13-13.5 שנים
    הפסקה מוקדמת של הדקהפפטיל תגרום להאצת ההתבגרות המינית והפסד אפשרי של גובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


