מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- עזרה דחופהמיכל17/06/2007
לד"ר הוכברג שלום,
אני בחורה בת 21, סובלת מבעיית פרולקטונימיה.
בעיקבות בעיה של ווסת לא סדירה, מופיעה כול חצי שנה בערך ,נערכו בדיקות דם והיתגלה פרולקטין גבוהה מעל ה1000.
נישלחתי לעשות בדיקת m.r.i נימצא מימצא של אדנומה בגודל 3 על 5 מ"מ.
רופא אנדוקרינולוג נתן לי לטפל בדוסטינקס. ( בהתחלה כדור אחד בשבוע ואח"כ חצי כדור בשבוע ).
טופלתי בדוסטינקס אך, בעיקבות לקיחת התרופה חשתי ברע סחרחורות , כאבי ראש, בחילות.
אומנם חל שיפור קל מהמצב שהיה ליפני והווסת הייתה פחות או יותר סדירה, אך בגלל תופעות אלו שלא חלפו וגם בגלל שבעיקבות לקיחת התרופה רמת הפרולקטין הגיעה כימעט ל-0 (למרות שנילקח רק חצי כדור לשבוע ), נאמר לי לעשות הפסקה של כמה חודשים.
לאחר כמה חודשים רמת הפרולקטין עלתה מאוד, כיום היא עומדת על 2258. הווסת אינה סדירה, ליפעמים אין ביכלל. ואני חשה ברע סחרוחורות מידי פעם וחוסר איזון, היו כאבי ראש, בעיות ראייה - תסמינים אילו הם תסמינים של פרולקטין גבוהה.
אני ניצבת ביפני כמה בעיות : 1. איזה כדור יש כתחליף לדוסטינקס? האם יש מינון מסוים שיכול להקל על תופעות הלוואי וגורם לכך שרמת הפרולקטין לא תהיה נמוכה מאוד? נאמר לי כי יש כדור אחר בשם פרילק, אך הוא גורם ללחץ דם נמוך..
2. בקופת החולים שלי הרופא האינדוקרינולוג אינו יכול לעזור ואין באפשרותי לגשת לרופא אחר כי כרגע אין. האם אתה יכול להמליץ לי על רופא אנדוקרינולוג עליו אתה יודע (האם אתה מקבל חולים?) אני נימצאת בקופ"ח לאומית.
3. האם האדינומה יכולה ליגדול, האם יש מצב שהיא כבר גדלה כי הפרולקטין גבוהה מאוד, האם היא שפירה והאם היא מפריעה לתהליכים במוח?
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי בדרך כולשהי.
בתודה מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לאנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג24/06/2007בעיקר את זקוקה לאנדוקרינולוג שתסמכי עליו. כמובן שאינני עוסק בהמלצות על רופאים. לבעיות שלך יש פתרונות, ולא בלתי אפשריים. כמובן שאין אפשרות לטפל בך דרך האינטרנט.
מיקרואדנומה אינה נהפכת לגידול מאיר או גדול יותר. היא נשארת מיקרו. הנזק הוא רק מעודף ההורמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)