גובה ותורשה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• גובה ותורשה
    א.ד
    15/07/2008

שלום רב אני אמא לשלושה ילדים אני גובה 156 אבא גובה 173 הבת הגדולה בת 18 גובה 147 הבן בן 17 גובה 157 והבת בת 7 גובה 112 ,עם הבת הגדולה והבן היתי בבדיקות ומעקבים בקופ"ח וגם באופן פרטי כבר כשהיו בגיל 8 לדברי הרופאים הבדיקות היו תקינות גם צילומי כף היד וגם הטסטים להורמונים ,הרופאים ציינו שהפוטנציאל הגנטי של המשפחה הוא 10% אך משום מה שני הילדים הגדולים לא הגיעו למימוש הפוטנציאל הגנטי ,גם הבת הקטנה ניראה שצפויה להיות על אותה עקומת גובה מתחת לממוצע הגנטי וזה כמובן מיאש כי גם ככה אנחנו לא הורים גבוהים, שאלתי היא מדוע הילדים שלי לא מגיעים לגובה הגנטי שלי ושל בעלי? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש,

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גובה ותורשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קשה

פרופ` זאב הוכברג
    16/07/2008

הגובה הוא תולדה של השפעת הרבה גנים, שכל אחד מהם עובר בתורשה, אך גם נתון לבקרה של גורמים חיצוניים בדור זה ובדורות הקודמים. הידע של היום לא נותן תשובות מפורטות מדוע כל פרט הגיע לגובהו. אולי בעתיד.
    אך מה ליאוש ולגובה? אין כל הוכחה שאנשים נמוכים יותר הם מאושרים פחות או שיש להם איזה שהם בעיות פסיכולוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו