הורמון הגדילה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• הורמון הגדילה
    שלי
    18/06/2007

שלום: יש לי ילד בן 10 וחצי ומתמיד היה נמוך בהשואה לחבריו כבר מגיל 5 עשיתי לו צילום בכף היד ואכן היה פער של בערך שנתיים. הרופאים אמרו שאין מה לדאוג כי זה סימן שהוא עוש יגדל. מכיון שהוא מתקרב לגיל 11 ויחסית נמוך פניתי לרופא אנדקרינולוג והפעם הוא המליץ לתת לו את הורמון הגדילה Cartridge somatotropim 12 mg/via
    1 מ"ג 1 פעמיים ביום, גובה הילד 135 ומשקלו 28, בבדיקה האחרונה גיל העצמות מתאים ל7 שנים ,הגיל הכרונולוגי : 9 שנים ו10 חודשים סטית התקן לגיל: 11.4 חודשים ,ונמצא בטווח של 3 סטיות תקן מהממוצע. ---- בבית כולם יחסית גבוהים האבא 187 ,אח 182 ןאח 190 אני מוטרדת מהגובה שלו משום שלאורך כל השנים הוא תמיד היה יחסית לשאר נמוך וגם כף רגלו כמעט ולא גדלה. וכמו שאני רוצה לתת לו את ההורמון אני גם דואגת ובכן קראתי :שזה עלול לפתח סכרת, אני מוטרדת מהשפעות שאינני יודעת עליהם, אני מוטרדת שזה יאיץ את ההתפתחות המינית שלו ,אני פוחדת שזה יעשה אותו שעיר ושאולי יהיו לו פצעי בגרות בנוסף קראתי שמי שלא סובל מחוסר הורמון שלא יקח ולפי דברי הרופא הוא לא סובל מחוסר הורמון הגדילה למרות שלא נעשו לו שום בדיקות למעט צילום כף היד ,והוא באחוזון ה25 ולדברי הרופא תוך שנה יהיה שפור של בערך 10 אחוז ולשאלתי על הסיכונים לא קבלתי תשובות ישירות חוץ מזה שזו החלטה שלי וזה קוסמטי- בנוסף האם השמוש בהורמון מוסיף על הצמיחה הסופית או שרק מזרז את קצב הצמיחה ובסופו של תהליך הילד בהגיעו לגיל מבוגר יהיה באותו גובה גם אם לא יקח את ההורמון ---- כפי שאתה רואה אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ומצד שני אני חוששת שאני מאבדת זמן כיון שהוא עוד מעט בן 11 וכבר מעירים לו שהוא נמוך---- הודה לך אם אם תענה על השאלות שלי ובסופו של דבר תעזור לי לקבל את ההחלטה הנכונה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמון הגדילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להחליף רופא

פרופ` זאב הוכברג
    24/06/2007

הורמון גדילה הוא טיפול בטוח עם מעט מאוד תופעות לואי כשהוא ניתן על ידי מומחה. על פי התיאור שלך הגעת לרופא לא אחראי ולא מומחה. תחליפי אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו