התפתחות מינית מוקדמת/ אדרנרכה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• התפתחות מינית מוקדמת/ אדרנרכה
    אמא מודאגת
    30/08/2008

ילדתי כיום בת 8.5. היא גבוהה מאוד ביחס לבני גילה (כ-1.4 מ') ובגיל 6 הבחנתי אצלה בהתחלה של שיעור במפשעה. צילום כף יד בגיל 6.5 הצביע על גיל עצמות של 9 חודשים מעל הגיל הכרונולוגי (סטיית תקן 1.5 מהממוצע, סיכום: "בטווח הנורמה"). צילום כף יד בגיל 8 הצביע על גיל עצמות של 7 חודשים קדימה. הרופאה האנדוקרינולוגית קבעה כי מדובר בהתפתחות מינית מוקדמת (יתכן כי התבססה גם על ממצאי אולטרסאונד שייתכן שהצביעו על התחלה של פעילות הורמונלית כלשהי, אולם אינני בטוחה בכך ולצערי אין ביידי את תוצאות האולטרסאונד). מאחר ואין שום התפתחות נוספת כלשהי עד היום (כגון ניצני שדיים וכו') אני סבורה כי מדובר באדרנרכה. האם ייתכן שהרופאה טעתה באבחנה? במידה ולא טעתה, האם קיים טיפול כלשהו שיסייע לכך שגובהה הסופי של הילדה לא ייעצר בסביבות 1.65 מ' (כולם במשפחתנו גבוהים)? בנוסף, מזה תקופה ארוכה שהילדה מתלוננת על כך שמשהו מציק לה באיזור איבר המין עד כדי כך שהיא נמנעת מלבישת מכנסיים צמודים/ג'ינס וכיו"ב בשל כך, והיא לוחצת עם ידה על איזור זה לעיתים תכופות. כשהתבוננתי גיליתי שאיזור הדגדגן נראה לי מאוד מוגדל ובולט החוצה. האם יתכן שהדבר קשור להתפתחות מינית מוקדמת (אולי אפילו הטרוסקסואלית) או לאדרנרכה? מי איש המקצוע המתאים ביותר לבדוק זאת (אני מעוניינת לחסוך ממנה בדיקות חוזרות מיותרות כי היא מאוד נבוכה מכך)? אודה מאוד לעזרתך כי אני מודאגת מאוד וחוששת שמא אינה מקבלת טיפול מתאים משום שהאבחנה המדוייקת טרם מוצתה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקורת

פרופ' אלי הרשקוביץ
    07/09/2008

מצטער על האיחור בתשובה עקב שהייתי בחו"ל.

התמונה שאת מתארת אינה מתאימה להתבגרות מינית מרכזית.
    גיל העצמות אינו מתקדם במיוחד אך החשד להגדלת הדגדגן מדאיג כיון שהמצב אינו מתאים לאדרנרכה מוקדמת.

אני מציע לך לחזור לאנדוקרינולוגית שעוקבת אחריה להערכה מחודשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו