תסמונת טרנר מוזאיקה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• תסמונת טרנר מוזאיקה
    יפית
    17/11/2008

שלום, אני בהריון שבוע 23 והתקבלה תשובה ממי שפיר על תינוקת עם תסמונת טרנר מוזאיקה. לא ניתנה המלצה חד משמעית להפלה ואנו מתלבטים, במיוחד לאור הזמן הקצר לאפשרת ביצוע הפלה. האם אתם יכולים להאיר מעט את עינינו? בברכת יום טוב יפית

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת טרנר מוזאיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קשה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    18/11/2008

לפני הדברים שאכתוב, אני מייעץ לך בחום לפנות בדחיפות לייעוץ גנטי עם כל הנתונים. הרלוונטיים. ניתן לעשות זאת תוך שמוש בביטוח המושלם שאני מקווה שיש לך.

אני מניח שאת מודעת למשמעות תסמונת טרנר שעיקריה כוללים קומה נמוכה, העדר התפתחות מינית, הפרעות במבנה אבי העורקים. קימים טיפולים לחלק מהבעיות .

מוזאיקה משמעה שחלק מהתאים תקינים עם קריוטיפ של XX 46 . בחלק מהתאים חסר כרומוזום X כך שהקריוטיפ הוא 45 XO . כעיקרון במקרה של מוזאיקה המחלה פחות חמורה אך לא ניתן לנבא זאת מבדיקת מי השפיר.

האם להפיל ?

זו החלטה מורכבת שתלויה מאד בערכים שלך ובן זוגך ולכן ההחלטה על כל כובדה צריכה להיות שלכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו