תוצאות נמוכות בבדיקת CORTISOL-BLOOD

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• תוצאות נמוכות בבדיקת CORTISOL-BLOOD
    יונתן
    07/02/2009

ערב טוב פרופ' הוכברג , ברצוני להתייעץ בעניין המשך בדיקות לבני בן החודשיים . במהלך ההריון בסקירה השניה, שבוע 23, התגלה ממצא מאחורי כליה שמאל ( מוקד אקוגני באדרנל שמאל ) . הופננו לבדיקת M.R.I באיכילוב שבוצע בשבוע 28 . נמצאה צסטה עם נוזל מעל ובנפרד לכליה . הממצא עשה רושם של המטומה בספיגה . תוצאות הבדיקה הראו כי הממצא קטן ממה שנמצא במהלך הסקירה . בהמשך מעקב אולטרא סאונד עוברי נעלם הממצא . בגיל 1 חודש ביצענו אולסטא סאונד לילד בו לא נמצא כל ממצא ונמצא כי הכל תקין. הופננו לבדיקות דם בגיל חודשיים בהם נמצא CORTISOL-BLOOD בעל ערך של כ - 33.4 . ** שעת בדיקת הדם התבצעה בשעה 8 בבוקר . הרופאה המליצה לנו לבצע בדיקה נוספת שאת שמה אינני יודע אך אני יודע כי מוזרק חומר כלשהו לגירוי האדרנל/בלוטת יותרת הכליה ותגובתו ( אני מקווה כי צדקתי גם בתאור הבדיקה ) . ברצוני לשאול אם הבדיקה אכן נחוצה ? האם קיים סיכון כלשהו בבדיקה מסוג זה ? האם יש קשר בין שעת הבדיקה לתוצאותה ? ( של הבדיקה הרשאונה ) האם מחויבת בדיקת שתן לצורך מדד מהימן לתפקוד בלוטת יותרת הכליה והאדרנל ? תודה על כל ההתיחסות .

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי בהירות

פרופ' אלי הרשקוביץ
    08/02/2009

הממצאים שתארת אינם מבהירים לי בסיס החשד לתת פעילות של בלוטת האדרנל ולפיכך את הצורך בתבחין ACTH . התבחין אינו מסוכן והוא כולל הזרקה תוך ורידית של ACTH ולקיחת דם למדידת רמות סטרואידיםלאחר 30 ו 60 דק'

לא ברור באיזו יחדות נמדדו ערכי הקורטיזול -33.4

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו