בעית צמיחה?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בעית צמיחה?
    מאיתאי
    24/03/2009

בתי בת 5 ו-9 חודשים. גובה 113 ס"מ, משקל 20 ק"ג. הגובה מתאים לאחוזון 47.6, וקיימת שבירה של האחוזונים, לאחר שבמדידות קודמות (לפני 8 חד', 15 חד') היתה באחוזונים 70-80. סה"כ צמחה ב- 15 החודשים האחרונים 3 ס"מ בלבד ועלתה במשקל 4 ק"ג. הרופאה המטפלת גילתה דאגה מהממצא הנ"ל, הפנתה לצלום כף יד, לפיו גיל העצמות מתאים לגיל הכרונולוגי: 5 ו-9 חודשים, וכעת סבורה כי יש צורך בהמשך ברור. האם יש מקום לדאגה מהעצירה היחסית בגדילה? מה הברור הנדרש כעת? (לציין כי בעברה רפלוקס כלייתי דו"צ, עברה הזרקת דפלוקס בגיל 3, US עדכני תקין, ללא הידרונפרוזיס). בתודה מראש

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית צמיחה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבה לדאגה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    24/03/2009

קצב הגדילה שציינת מדאיג למדי, וזאת בהנחה שהמדידות נכונות.
    בהעדר תלונות מצידה וממצאים בבדיקה גופנית הייתי משלים את הברור הראשוני לקומה נמוכה כולל בדיקות לשקיעת דם, ספירת דם, כימיה מלאה, פרופיל ציליאק, תפקודי בלוטת התריס רמות IGFI.
    במקביל הייתי בודק שתן לכללית. עליית המשקל תוך עצירת הגדילה מחייבת גם בצוע איסוף שתן לקורטיזול חופשי.

מכל הנ"ל אני בטוח שתביני כי מוטב שהילדה תהייה במעקב אנדוקרינולוג ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו