דיספרופורציה אצל תינוק

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• דיספרופורציה אצל תינוק
    נעה
    05/04/2009

שלום לכם
    יש לי תינוק בן 8 חודשים שרופאת הילדים הפנתה לאנדוקרינולוג בגלל דיספרופורציה קלה של ראש וגו. וכך נכתב לאחר הבדיקה: 9.285 ק"ג, 67 ס"מ 1.39 יחס עליון לתחתון הנמוך לגילו (גו קצר) זרועות פחות גובה + 1 ס"מ שאמור להיות הפוך. צומח על אחוזון בעליה של אחוזון 75 במשקל. בגובה יש עליה מאחוזון 5 ל 25. ללא הגדלת כבד או טחול, ללא אוושות, ללא הגדלת בלוטת התריס. יש דיסמורפיזם של פנים עגולות, קו שיער נמוך מאחור. צוואר מעט קצר. ללא יחס גבוה פרה פוברטאלי. פין תקין, טונוס תקין ללא כתמי היפו או היפרפיגמנטציה. היקף רא מתאים לאחוזון 50. 44.5.
    נעשתה בדיקה לתפקוד בלוטת התריס שנמצאה תקינה.
    בסיכום הבדיקה הרופאה כתבה שזה לא ספור המתאים לחסר הורמון גדילה אך יש להמשיך לעקוב. הדיספרופ' יכולה להיגרם על רקע פגם גרמי מסוג היפוכונדרופלזיה לסוגיה או מצה שישתנה כאשר יתחיל לנוע וקצב העליה במשקל ירד. אני מטרידה אותכם בכל הפרטים הללו כי אני לא ישנה בלילות. האם באמת יש סיכוי שהמצב ישתנה כשיתחיל לנוע או שאני צריכה להתכונן לשלל אפשרויות רעות?
    בתודה, נעה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיספרופורציה אצל תינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקחת את הדברים...בפרופורציה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    06/04/2009

ראשית בוא נראה את הדברים הטובים. בנך מתפתח כפי גילו ועולה יפה במשקל וגם בגובה.
    אני מסכים עם הרופאה האנדוקרינולוגית שלא מדובר כאן בחוסר בהורמון גדילה.
    לגבי הפגם הגרמי מוקדם לנבא. התאור שאת מתארת אינו מתאים להיפוכונדופלזיה בה יחס הגו לעומת הגפיים הינו גבוה ולא נמוך.
    מנגד ייתכנו באמת בעיות גרמיות המשפיעות יותר על עמ"ש, כאשר הצורות המתבטאות בגילו של בנך מופיעות עם גמדות קשה וזה אינו המצב אצל בנך. עם זאת ישנן צורות קלות יותר אך אלו יתבטאו בגיל מאוחר יותר.
    כדי להסיר ספק הייתי מתייעץ עם גנטיקאי מנוסה אשר ייתכן ויבקש לבצע סדרת צילומי רנטגן של השלד.

חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו