מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מינית מואצתטלי18/05/2009
הי, הרגע חזרתי מהתייעצות עם הרופאת משפחה שלנו .
ביתי בת ה-9 ועשרה חודשים נמצאת בהתפתחות מינית מואצת לדברי הרופאה , זה התחיל בגיל 8 .
מבדיקת גיל עצמות שעשינו ב- 2/09 , היא נמצאת מתאימה לגיל 11 .
הגובה שלה 1.34 והמשקל 41 . - היא סובלת גם מהשמנת יתר בשנה האחרונה ( בילדות היא היתה מאוד רזה ונמוכה) .
לדברי הרופאה היא צפויה לקבל את הוסת ממש בקרוב והיא לא ממליצה על זריקה למניעת קבלת הוסת כי "זה לא מועיל לגובה הסופי" .
כיום מצב הגובה הסופי לא הנושא המרכזי , אני רק רוצה שהיא לא תקבל את הוסת כל כך מוקדם כי היא ממש ילדותית וחסרת ביטחן עצמי ולדעתי זה רק יקשה עליה .
הרופאה בהתייעצות עם רופא אנוקרינולוג ילדים , סרבו לתת לה את הטיפול למניעת קבלת וסת.
אני מבקשת לקבל מאתכם חוות דעת נוספת. האם אין לילדה זכות לקבל את הטיפול ולו "רק" למניעת הוסת בגיל כה מוקדם? האם יש מקום לגשת לרפואה הפרטית- יש סיכוי שימליצו אחרת?
ואם כן - האם קופ"ח תאלץ להשתתף בעלות הטיפול או שעליי לרכוש זאת באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספקטים בטייפול בהתבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2009כאשר מדובר בהתבגרות מינית מרכזית מוקדמת שהחלה לפני גיל 8 שנים בבנות ניתן לטפל בזריקות דקהפפטיל. זה טיפול מקובל מאושר ורשום לאינדיקציה זו.
עם זאת מחובתי לציין בפנייך כי בשנים האחרונות אני נוטה פחות ופחות להשתמש בו...
הטיפול אכן יעיל לעצירה (הפיכה) של ההתבגרות המינית אך מניסיוני העשיר עם מאות בנות במצבה של בתך בת 10 (כמעט) אין לקבלת מחזור בגיל 11-12 (הגיל בו אני סבור שהיא תקבל מחזור ראשון) משמעות רעה מבחינה פסיכולוגית חברתית וגם הנושאים ההיגיינים ניתנים מנסיוני לפתרון. מובן שאיני מכיר אישית את בתך ותמיד יהיו מקרים יוצאי דוםן אך זהו הכלל.
אני מסכים עם דעת רופאת המשפחה והיועץ האנדוקריני לגבי אי השפעת הטיפול על הגובה הסופי במקרה של בתך.
שקולים נוספים הראויים להתחשבות כוללים את הפיכתה של בתך "למטופלת" תחת מעקב ובדיקות רפואיות וקבלת זריקות אחת לחודש, השפעה אפשרית של הטיפול על חוזק העצמות .
אם לאחר כל זאת תחליטו את ובעלך כי ברצונכם לטפל בה ניתן יהיה לעשות זאת גם במסגרת הציבורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)