מיפוי בלוטת התריס

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• מיפוי בלוטת התריס
    דן
    21/05/2009

גילו לאחרונה אצל הילדה שלי (בת 5 ) פעילות יתר בבלוטת התריס,נישלחנו למיספר בדיקות ובינהן מיפוי בלוטת התריס. אני אשמח לקבל אינפורמציה לגביי הבדיקה הזאת, כמה זמן היא נימשכת?איך היא מיתבצעת? הרדמה? זריקה? תופעות לוואי ? אני הרה והבנתי שאסור לי להיות בבדיקה וגם לאחר מיכן לכמה זמן?? אודה על תשובה בהקדם תודה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי בלוטת התריס

סיגל
    23/05/2009

אני עשיתי לבני מיפוי בלוטת התריס לפני שנה הוא היה בן 6.5 עקב תוצאה גבוהה בבדיקת דם שגרתית. המיפוי נעשה בחיפה באסותא בלי הרדמה תוך הסכמה מצידו לשבת ללא תזוזה מתחת למכונה שממפה כעשרים דקות. הבדיקה נעשית לאחר שמזריקים חומר לוריד שמשקף את הבלוטה. מה שבעצם בודקים זה שהבלוטה תקינה נמצאת במקום ובגודל המתאים. לגבי הילדה זה תלוי אם היא תסכים לבצע בדיקה כזו ללא הרדמה בעיקרון הם מעדיפים הרדמה מלאה כי צריך לשבת מתחת למכונה כעשרים דקות אני העדפתי ללא הרדמה כמובן שהכל תלוי בילדה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפו בלוטת המגן

פרופ' אלי הרשקוביץ
    24/05/2009

בבדיקה מזריקים לווריד מינון קטן של חומר רדיואקטיבי שזמן מחצית החיים שלו הוא 9 שעות כך שלאחר יממה נשארת שמינית מהכמות בגוף ולאחר יומיים שלושה כמות אפסית.
    לא דרושה הרדמה מלאה אלא טשטוש לכל היותר.
    לאחר הזרקת החומר סורקים את הצוואר באמצעות מונה קרינה המודד את הקרינה הנפלטת ונותן מעין תמונה המדגימה את פיזור החומר בבלוטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו