מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- כמה שאלות לגבי אלטרוקסיןמודאגת12/07/2009
לבתי יש מגמה לכיוון של תת תריסיות (בת חודשיים).
יש לי מספר שאלות לגבי אלטרוקסין:
1. הבנתי שיש טיפות שניתן לתת עד גיל שנתיים, אך מבירור עלה כי הן מכילות אלכוהול!!! האם יש מספר סוגים של טיפות אלטרוקסין? האם עדיף לתת כדור או טיפות לתינוקת? ואם טיפות - כיצד יתכן כי משרד הבריאות מאשר טיפות עם אלכוהול לתינוק?!...לא ברור לי.
2. האם התרופה "ממכרת", כלומר - האם הגוף מסתגל אליה ועל כן במידה ומעוניינים להפסיק לא יהיה ניתן לעשות זאת בהמשך?
3. למיטב הבנתי אלטרוקסין עובר בהנקה אל היילוד. מכיוון שאני מניקה מלא, וכרגע לא מאוזנת לכיוון יתר פעילות (עקרונית סובלת מתת פעילות אך במהלך ההריון הייתי במגמה של יתר לכל אורכו), האם יתכן שאני גורמת לבתי לסבול מתת תריסיות?
4. שאלה שלא קשורה לאלטרוקסין - מה המשמעות של חוסר בנוגדנים, גם אצלי וגם אצל בתי (אצלה פחות מ-20, ואצלי פחות מ-10)?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/20091. אלטרוקסין ניתן בכדורים (המרוסקים עבור תינוקות). מעבדות בית המרקחת סופרפארם (ולא חברות התרופות) מכינות סירופ לתינוקות.לא ברור לי עם התכשיר עבר אישור כמקובל, אין לי נסיון עם סירופ זה ואיני משתמש בו
2. התרופה אינה ממכרת וניתן להפסיקה בכל עת אם הדבר נכון מבחינה רפואית
3. תת התריסיות של בתך היא מולדת. למעט מקרים חולפים בהם נוגדנים של האם עוברים במהלך ההריון לתינוק וגורמים לתת תריסיות (החולפת בגיל 3-4 חודשים) הרי מצב זה אינו קשור לאם והוא קבוע.
4. השאלה אינה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)