שאלה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שגית
    25/07/2009

שלום רב
    בני בן שנתיים ו3 חודשים. נולד 50 ס"מ
    מלידה היה סביב אחוזון 75-80 וירד בסביבות גיל שנה ו4 חודשים לאחוזון 50 ומאז מקפיד על אחוזון זה
    אתמול נמדד בטיפת חלב , גובה 88 ס"מ. ע"פ האחות אחוזון 50 וזה תקין
    ולמרות זאת- אנחנו ההרוים גבוהים (אבא 1.88 ואני 165), והוא נראה לי קטן יותר מחברין בני גילו שהוריהם נמוכים יותר מאיתנו
    האם האחוזון הנוכחי מלמד על בעתיד? האם תתכן קפיצת גדילה בעתיד ואם כן מתי? (דרך אגב- אני קיבלתי מחזור מאוחר בגיל 14, לא יודעת אם זה קשור).
    האם יש צורך לפנות לאנדוקרינולג ילדים?
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחזית גובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    26/07/2009

בשאלתך העלית נקודה חשובה והיא התאמת גובה הילד לגובה הוריו גם כאשר גובהו נמצא בתחום התקין של עקומות הגדילה.

גובה המטרה של ילדך הוא 183 ס"מ אך הטווח הצפוי בהנחה מבוססת שמדובר בילד בריא הוא 173-193 ס"מ ! מהסתכלות על עקות הגדילה נראה שאחוזון 50 בגיל 18 (גובה סופי) נמצא בהחלט בתחום המטרה הצפוי לבנך אם כי מתחת לגובה המטרה.
    אם קצב הגדילה ממשיך להיות תקין לא הייתי דואג.
    בנוסף ייתכן וגיל העצמות שלו הינו צעיר מגילו הכרנולוגי במקרה זה שאינו נדיר במיוחד בעיקר בילדים עם הורים שהתבגרותם המינית החלה מאוחר, תחזית הגובה טובה אף יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו