מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שלוםדוד01/09/2009
שלום לכם , היני בן 18 וחודש גובה 170 . אני הולך לבית ספור ואני בכיתה יב , וכולם חושבים שאני בכיתה ח-ט בגלל הגובה הנמוך שלי (לצערי אצילנו כולם גבוהיים מעל 175). פיתחתי חרדות חברתיות בגלל הגובה שלי והילדים הנמוכים בכיתה לצערי עקפו אותי בגובה , ואני כל הזמן מנסה לעמוד זקוף שלא יראה שאני גמד. כל הדודים שלי ההורים שלהם נמוכים והם גבוהים (168-160 ההורים שלהם והם 180+) . אפשר לדעת מאיפה נובע הדבר הזה?
חשוב לציין שהורים שלי יותר הרבה גבוהיים מהרבה הורים מהבית ספר אבא שלי 175 ואמא שלי 170 -( הגובה שלי אמור להיות 180+ לפי גובה ההורים). וכל היותר גבוהים ממני ההורים שלהם יותר נמוכים משלי. אחותי אפילו עוד מעט תעקוף אותי - זה ברור וידוע. אני משתגע - אני מנסה לאכול טוב , לישון טוב . וכלום נשאר עדייין באותו משקל באותו גובה < אפילו יש לי עצמות יותר קטנות מאחותי בת ה-11.
האם עובדה שלא גבהתי שנה נניח (אולי גבהתי אבל אני לא בטוח שלא ) זה אומר שהפסקתי את הגדילה?
כל הילדים הגבוהים בכיתה הם בהכרח אלא שמעשנים , כניראה שהם האיצו את גיל העצמות שלהם בהרבה ממה שצריך (אבל אין להם זיפים וזקן כמו שלי = טוב זה לא קשור לגובה), ואני שלא מעשן אמא שלי לא עישנה אבא שלי עישן אבל בקטנה - קצת. אני מתפתח בצורה מאוד איטית מבחינה גופנית (גם המשקל שלי הוא 52),האם עבודה שלא עישנתי ואימי לא עישנת - זה שהגדילה יותר איטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009אני מזדהה עם כאבך.
גיל 18 מציין בדרך כלל את סיום הגדילה אם כי חלק מהילדים עדיין גדלים בגיל זה.
צילום גיל עצמות עשוי להעריך את פוטנציאל הגדילה.
ייתכן ובעיה כלשהיא בילדותך פגעה בגדילה .
עישון אינו תורם לגדילה ומזיק לבריאות בהרבה היבטיםאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאסת אותי
דוד02/09/2009אמרת שייתכן שמשהו בילדות גרם לפגיעה בגובה שלי (אני גם חושב ככה) , הדבר היחידי שלדעתי פגע זה שנולדת כילד פג (ש2 קילו) , ובכלל אני רזה כ 52 קילו. אני חושב שהכי רלוונטי ואני מקווה שאני אמשיך לגבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה B12
דוד02/09/2009היום אפילו המורה אמר לי "אתה מאוד רזה"
1)חוסר ב-b12 יכול לפגוע בגובה?
2) חוסר בברזל יכול לפגוע בגובה?
3)חוסר בויטמין כלשהו יכול לפגוע בגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)