שלום

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שלום
    דוד
    01/09/2009

שלום לכם , היני בן 18 וחודש גובה 170 . אני הולך לבית ספור ואני בכיתה יב , וכולם חושבים שאני בכיתה ח-ט בגלל הגובה הנמוך שלי (לצערי אצילנו כולם גבוהיים מעל 175). פיתחתי חרדות חברתיות בגלל הגובה שלי והילדים הנמוכים בכיתה לצערי עקפו אותי בגובה , ואני כל הזמן מנסה לעמוד זקוף שלא יראה שאני גמד. כל הדודים שלי ההורים שלהם נמוכים והם גבוהים (168-160 ההורים שלהם והם 180+) . אפשר לדעת מאיפה נובע הדבר הזה?
    חשוב לציין שהורים שלי יותר הרבה גבוהיים מהרבה הורים מהבית ספר אבא שלי 175 ואמא שלי 170 -( הגובה שלי אמור להיות 180+ לפי גובה ההורים). וכל היותר גבוהים ממני ההורים שלהם יותר נמוכים משלי. אחותי אפילו עוד מעט תעקוף אותי - זה ברור וידוע. אני משתגע - אני מנסה לאכול טוב , לישון טוב . וכלום נשאר עדייין באותו משקל באותו גובה < אפילו יש לי עצמות יותר קטנות מאחותי בת ה-11.
    האם עובדה שלא גבהתי שנה נניח (אולי גבהתי אבל אני לא בטוח שלא ) זה אומר שהפסקתי את הגדילה?

כל הילדים הגבוהים בכיתה הם בהכרח אלא שמעשנים , כניראה שהם האיצו את גיל העצמות שלהם בהרבה ממה שצריך (אבל אין להם זיפים וזקן כמו שלי = טוב זה לא קשור לגובה), ואני שלא מעשן אמא שלי לא עישנה אבא שלי עישן אבל בקטנה - קצת. אני מתפתח בצורה מאוד איטית מבחינה גופנית (גם המשקל שלי הוא 52),האם עבודה שלא עישנתי ואימי לא עישנת - זה שהגדילה יותר איטית?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    01/09/2009

אני מזדהה עם כאבך.

גיל 18 מציין בדרך כלל את סיום הגדילה אם כי חלק מהילדים עדיין גדלים בגיל זה.
    צילום גיל עצמות עשוי להעריך את פוטנציאל הגדילה.
    ייתכן ובעיה כלשהיא בילדותך פגעה בגדילה .
    עישון אינו תורם לגדילה ומזיק לבריאות בהרבה היבטיםאחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביאסת אותי

דוד
    02/09/2009

אמרת שייתכן שמשהו בילדות גרם לפגיעה בגובה שלי (אני גם חושב ככה) , הדבר היחידי שלדעתי פגע זה שנולדת כילד פג (ש2 קילו) , ובכלל אני רזה כ 52 קילו. אני חושב שהכי רלוונטי ואני מקווה שאני אמשיך לגבוהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה B12

דוד
    02/09/2009

היום אפילו המורה אמר לי "אתה מאוד רזה"
    1)חוסר ב-b12 יכול לפגוע בגובה?
    2) חוסר בברזל יכול לפגוע בגובה?

3)חוסר בויטמין כלשהו יכול לפגוע בגדילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו