מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- דלקת ויראלית בבלוטת התריסגולדי17/09/2009
שלום רב
לפני כשבעה חודשים פניתי לרופא הילדים שלנו בקשר לנפיחות בצוואר מתחת לסנטר של הבת שלי בת ה- 7 .לאחר בירור ובדיקות , אולטרסאונד,מיפוי בלוטת התריס בדיקות דם , אובחן כי לילדה יש דלקת ויראלית בבלוטת התריס.לא ניתן טיפול תרופתי אלא רק מעקב שבועי עד חודשי עד אשר הערכים של הבלוטה יהיו תקינים.בחודש יולי ,תחילת החופש הגדול חזרנו על האולטרסאונד ועל בדיקות הדם כמובן.הכל היה תקין,האולטרסאונד תקין , בדיקות דם: אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
4.19 )
5.5
|
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 *
15.8 )
19.7
|
האינדוקרינולוג אמר שתקין ולחזור על הבדיקות בעוד כמה חודשים.חלפו אמנם חודשיים מאותם בדיקות אך מה שבעצם אני רואה שהנפיחות אינה יורדת כל כך.אזור הבלוטה עדיין נפוח. מה זה אומר ? אני דיי מודאגת תודה רבה
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3 *
6.69 )
7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009נשמע שהכל תקין, אך כשאם מודאגת היא לוקחת את הילד לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אך...
גולדי18/09/2009תודה רבה רבה להתייחסותך
אני אכן פניתי לאינדוקרינולוג שלה שוב והוא אמר שאם זה נראה לי שוב נפוח אז לעשות את הבדיקות החוזרות עכשיו ולא להמתין לביקורת.אתמול לקחתי את הילדה לרופא ילדים שלנו ,שהוא בעצם היה הראשון שאיבחן את הבעיה אצלה והתייעצתי גם איתו , הוא אמר שזה אכן עוד קצת נפוח אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני כמה חודשים ואולי זה השאריות של מה שהיה.לקחתי ממנו את הבדיקות של הבלוטה ומייד אחרי החג , הבת שלי תחזור שוב על הבדיקות.השאלה שלי היא האם הנפיחות אמורה לחלוף באיזה שהוא שלב ? ואם הבדיקות והאולטרסאונד והמיפוי תקין אז למה עדיין נפוח ?
אשמח לתשובה
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאט
פרופ` זאב הוכברג18/09/2009רוב התהליכים גגוף מתרחשים באיטיות, וכן אף בבלוטת התריס. הכל שם קורה לאט, במשך חדשים. אין כאן מצב מסוכן. חכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גולדי19/09/2009תודה רבה הרגעת אותי
שנה טובה ומבורכת לך ולבני ביתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות לגביי דלקת ויראלית
גולדי01/10/2009תודה להתייחסותכם ולתשובתכם המהירה
אז אכן חזרתי עם ביתי שוב למעקב אצל האנדוקרינולוג שלה , הוא ראה שהבלוטה עדיין נפוחה , לא התרגש במיוחד , עשינו בדיקות חוזרות של הבלוטה : התוצאות הן:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | *
0.34 (
0.35 )
5.5
|
10.3 *
17.6 )
19.7
|
3 )
7 *
7.61
|
Thyroid Peroxidase Ab | | 10 IU/ml -קטן מ
|
הצגתי את התוצאות בפני האנדוקרינולוג , הוא אמר להגיע אליו להמשך מעקב בעוד חודש.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה בבקשה
גולדי02/10/2009תודה להתייחסותכם ולתשובתכם המהירה
אז אכן חזרתי עם ביתי שוב למעקב אצל האנדוקרינולוג שלה , הוא ראה שהבלוטה עדיין נפוחה , לא התרגש במיוחד , עשינו בדיקות חוזרות של הבלוטה : התוצאות הן:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | *
0.34 (
0.35 )
5.5
|
10.3 *
17.6 )
19.7
|
3 )
7 *
7.61
|
Thyroid Peroxidase Ab | | 10 IU/ml -קטן מ
|
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)