האם יש צורך בהמשך בירור רפואי?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך בהמשך בירור רפואי?
    מאיה
    01/11/2009

בני כמעט בן שנתיים וחצי. גובהו 82 ס"מ, משקלו 10.5 ק"ג. כשהיה בערך בן תשעה חודשים עבר בירור אצל גסטרו ואנדו' בשל תקופה של חוסר שגשוג (נשאר 6 ק"ג מגיל חצי שנה עד תשעה חודשים). במסגרת הבדיקות נבדק הורמון גדילה ולא נמצא חוסר. כל הבדיקות האחרות שנעשו נמצאו גם כן תקינות.כיום הוא ילד מפותח מאוד קוגניטיבית, אוכל מעולה, פעיל מאוד. מזה יותר משנה לא חזרתי למעקב אצל הרופאים. הוא עולה במשקל ובגובה אבל בקצב איטי. האם יש צורך בהמשך מעקב ובירור רפואי?, או שהוא פשוט קטן וזהו (אני 1.60 בעלי 1.69)?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת מידע לשאלה שלי

מאיה
    02/11/2009

כתבתי שגדל בקצב איטי ורציתי לפרט למה התכוונתי- בחמישה חודשים האחרונים גבה בשלושה ס"מ ועלה 800 גרם במשקל. זה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    03/11/2009

קצב הגדילה בשלב זה נמוך מעט מהממוצע אך נראה לי שאין מקום לדאוג מבעיה הורמונלית . בהנחה שהברורים היו תקינים (כולל גסטרו) הייתי עוקב אחרי עליה במשקל ובגובה ומקפיד על תזונה מספקת ומאוזנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו