מחלת pku

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• מחלת pku
    סינטיה
    14/12/2009

פרופ' אלי הרשקוביץ שלום
    יש לי תינוק בן 8 חודשים שאובחן כנשא או חולה בpku ונמצא במעקב בתל השומר אצל פרופ שוורץ.
    לצערי אני לא מצליחה לקבל מהמחלקה שם הרבה מידע לגבי המחלה ואופן הטיפול בה אלא רק שאני אמשיך לפי המלצות משרד הבריאות.
    לפי מה שהבנתי אתה עוסק בתחום ורציתי לדעת אם אפשר לקבל את עזרתך בענין לגבי שינוי תזונתי לילד.....כרגע הומלץ ע"י תל השומר לבצע ניסוי והטעיה לגבי מזונות מסוימים ולראות מה מעלה את רמת החלבון בדם אבל הבעיה שלי היא עאין לי מושג לפי איזה כמויות של מזון אני בודקת הרי שבכל כמות של זון מס' הגרמים של החלבון משתנה.
    אין באפשרותנו לקבל דרכם דיאטנית כי הערכים שלו לא גבוהים מידי כרגע הם עומדים על 3.2% .
    אנחנו ממתינים לתור אצל דיאטנית דרך קופת החולים.
    אשמח לכל פיסת מידע בענין.
    תודה מראש וערב טוב.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת pku

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה ו PKU

פרופ' אלי הרשקוביץ
    20/12/2009

סינטיה שלום

לא כל כך הבנתי ממכתבך את מצבו המדויק של בנך האם הוא חולה או שמא רק סובל ממה שקרוי BENIGN HYPERPHENYLALANINEMIA המלווה ברמות פנילאלנין מעט גבוהות מהנורמה אך אינן מצריכות טיפול או PKU קל הדורש הגבלת פנילאלנין.
    כאשר מטפלים יש לחשב את כמויות פנילהאלנין שנצרכות ולא את כמות החלבון הכללית.
    לדיאטניות יש טבלאות המפרטות כמה מ"ג פנילאלנין יש בכל "מנה" של מזון מסוים. (לדוגמא כוס חלב, פרוסת לחם וכו')

אני מניח שאם לא קבלת הנחיות מפורטות בעניין כנראה שילדך אינו נזקק לטיפול אך עלייך לוודא זאת שוב עם המרכז ל PKU.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו