מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מינית מוקדמתשרה03/03/2010
אני גרה במכסיקו, ואני צריכה עזרה בייעוץ עם אנדוקרינולוג.
לבתי ימלאו 9 בעוד שבוע. תאריך לידה 7.3.2001.
גובה: 1.34 ס"מ
משקל: 27 קילו
לפני כחודש שמנו לב שבפטמות יש לה שתי גולות קטנות, מיד לקחנו אותה לאנדוקרינולוג, ששלח אותה לעשות 3 בדיקות,:
· צילום כף היד
· בדיקות דם
·ואולטרסאונד של השחלות.
צילום כף היד יצא תואם לגילה – בת 9 , בבדיקות הדם יצא שכבר יש הורמונים בגוף שנקראים FSH ו- LHובאולטרסאונד של השחלות יצא שהחל תהליך של יצור ESTRIDOL שאם אני לא טועה והבנתי את הרופא נכון, זהו תהליך של יצור הביציות. בקיצור הילדה מתחילה להתפתח.
לפי מה שהרופא אמר תהליך ההתפתחות אצל הבנות מתחיל בין גיל 9.5-10.5 והיא הקדימה אותו ב-1/2 שנה.
הוא המליץ להתחיל בטיפול תרופתי של זריקה שנקראתPAMORELIN . זוהי זריקה שניתנת פעם ב-3 חודשים במינון של 11.25 מ"ג ומקסימום ניתן לקבל אותה 4 פעמים במהלך הטיפול ולא יותר.
הוא המליץ להתחיל ב-2 זריקות ולאחר ½ שנה לעשות שוב צילום של כף היד ולבוא אליו ולראות מה מצב ההתפתחות שלה, ולראות אם נצטרך לתת עוד זריקות במהלך השנה או לא.
יש לי מס' שאלות:
1) האם התרופה מוכרת? ניתנת בישראל?
2) האם התרופה יכולה להזיק בעתיד לגלי, בקטע של להיכנס להריון או פגיעה במערכת הרבייה?
3) האם שווה להתחיל טיפול?
4) והאם הנתונים כמו של גיל ההתפתחות תקפים גם לארץ?
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישראל קודם
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010ילדות ישראליות מתחילות התבגרות כבר בגיל 8-12 ו15% אפילו קודם. לעתים נדירות ורק במקרים מיוחדים מטפלים בגיל 9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)