נפיחות בבלוטת התריס

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• נפיחות בבלוטת התריס
    גולדי
    19/03/2010

שלום רב

לבתי בת ה-7.5 התגלה לפני כשנה דלקת ויראלית בבלוטת התריס. לפני כשנה בערך זיהיתי אצל ביתי נפיחות באזור הצוואר מתחת לסנטר-באמצע .בשפה המקצועיתל זה נראה כמו זפק.החלו בדיקות דם , תפקודי בלוטה , אולטרסאונד לבלוטה- 3 פעמים נעשה תשובת האולטרסאונד תקינה , מיפוי הבלוטה נעשה באיכילוב בסך הכל תקין אך הרופאה כינתה את זה כדלקת ויראלית בבלוטת התריס. כיום לאחר שנה האולטרסאונד של הבלוטה עדיין תקין , בדיקות דם של הבלוטה תקינים , אנחנו במעקב אנדוקריני אך כשהילדה מרימה את הראש ומותחת את הצוואר עדיין נפוח, הרופא משפחה טוען שאולי זה מבנה , האנדוקרינולוג טוען שאולי זה מבנה , רופאת אף אוזן גרון שראתה אותה בפעם הראשונה אמרה את אותו הדבר.לי זה נראה תמוהה שבתחילה טענו שזו דלקת ויראלית והיום לאחר שנה זה מבנה ? אני שואלת האם יש איזו בדיקה בעצם שלא נעשתה ? יש לציין שתודה לאל התנהגות הילדה תקינה , היא בסדר גמור , משחקת משתוללת , שמחה ובריאה ...האם עליי לגשת לחוות דעת נוספת ? תודה רבה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בצוואר

פרופ' אלי הרשקוביץ
    22/03/2010

תודה על התמונה.
    אכן קיימת נפיחות/הגדלה במרכז הצוואר.
    אני תמה איך בדיקת ה US יכולה להיות תקינה
    אולי כדאי לחזור על בדיקת ה US במקום אחר ?
    חשוב למקם את הממצא אם מדובר בבלוטת התריס .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גולדי
    23/03/2010

תודה על התשובה...

האולטראסאונד נעשה בכמה מקומות שונים ...ומספר פעמים נעשה אולטראסאונד ותמיד תקין ??? למה התכוונת שכתבת לעשות את האולטראסאונד במקום אחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודאגת

גולדי
    23/03/2010

האם נראה לך כי מדובר במשהו אחר ולא בבלוטת התריס? הבת שלי נמצאת במעקב אנדוקרני כבר שנה , מה עליי לעשות? אני ממש מודאגת עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כאן

פרופ` זאב הוכברג
    24/03/2010

כמובן אין דרך לאבחן מחלה דרך תמונה באינטרנט. אני אף מתפלא שאת מפיצה ברבים את תמונת ביתך. אני מציע לחזור לאנדוקרינולוג ולהראות לו את הילדה ואת התמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו