ערכי בלוטת תריס בבת שבועיים וחצי

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• ערכי בלוטת תריס בבת שבועיים וחצי
    מיה
    24/03/2010

שלום,
    יש לי תינוקת בת שבועיים וחצי המצויה במעקב אנדוקריני, בשל מחלת גרייבס שלי (maternal graves). במהלך ההריון טופלתי באופן רצוף ב-PTU וערכי הבלוטה שלי נשמרו מאוזנים, וכעת אני ממשיכה בנטילת PTU ובמעקב. לאחר הלידה היתה התינוקת בהשגחה ביחידת מעבר בבית החולים תוך ניטור קרדיאלי, שהיה תקין. עם שחרורה בגיל 48 שעות נלקחה בדיקת דם ונמצא T3-5.7, T4-24.7, TSH-2.56. בגיל 9 ימים נלקחה בדיקה נוספת ונמצא T3-6.9, T4-20.6, TSH-2.41. המלצת אנדוקרינולוגית ילדים היתה לחזור על הבדיקה כעבור שבועיים כדי לודא שT4 ממשיך לרדת. היום בגיל 19 יום בצענו בדיקה נוספת והתקבל T4-20 וTSH-2.64 (טרם התקבל T3). הבנתי שה-T4 בטווח הנורמה אך בגבול עליון וכי היה מצופה שיוסיף לרדת. מה המשמעות שהT4 עדיין לא ירד? האם יש סיבה לדאגה? או שיתכן שהוא יוסיף לרדת עם הזמן? חשוב לציין שמבחינה קלינית התינוקת אינה מראה סימני היפר כשלהם, כפי שתודרכנו לעקוב.
    תודה על תשובתכם
    מיה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקין

פרופ` זאב הוכברג
    26/03/2010

הכל תקין. אפשר להפסיק בבדיקות. אם המחלה עוברת לתינוק זה מופיע מיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו