תפקודי בלוטת תריס אצל תינוקת בת 9.5

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• תפקודי בלוטת תריס אצל תינוקת בת 9.5
    שני
    14/06/2010

שלום רב,
    ביתי היא בת 9.5 חודשים וביצעתי לה בדיקות של בלוטת התריס עקב האטה בעלייה במשקל.
    הערכים שהתקבלו TSH-7.36 כשהנורמה היא מ-0.35 עד 4.5
    T4f-12.4 כשהערכים הם מ-11.4 עד 20.9
    האם לפי זה יש לה תת פעילות של בלוטת התריס ואם כן אז איך לא גילו זאת בבי"ח כשנולדה?
    האם יכול להיות שכבר נגרם לה נזק בלתי הפיך כי זה לא טופל עד עכשיו?
    רציתי עוד לציין שהיא נולדה בשבוע 36 במשקל 2.080 עם חשד ל iugr כמו כן יש לה עיכוב קל בהתפתחות המוטורית.
    בנוסף לכך במהלךההריון ה-TSH שלי היה 0.83 כשהערכים מ-0.35 עד 4.20 וה-T4F שלי היה 9.9 כשהערכים אז היו מ-10.0 עד 20.0 . בזמנו רופא הנשים שלי אמר לי שזה תקין ולא צריך לעשות כלום. יכול להיות שזה פגע בהתפתחות של התינוקת שלי ובגלל זה יש לה תת פעילות של בלוטת התריס?

תודה מראש שני

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחזור

פרופ' אלי הרשקוביץ
    15/06/2010

לבתך יש הפרעה קלה בתפקודי בלוטת התריס . הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה לפני החלטה על טיפול. יש לטפל אם TSH מעל 10. הייתי מברר את תוצאת בדיקת סקר הילוד בתל השומר.
    אם אכן מדובר במצב מתפתח יש לבדוק נוגדני טירואיד ולדאוג למעקב אצל אנדוקרינולוג ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו