הורמוני גדילה לכל דורש ?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום
 
  • הורמוני גדילה לכל דורש ?
    חגית
    09/07/2010

    שלום רב, עקב ניסיון אישי (עקיף) וכתבות ומאמרים שקראתי בעניין. רצוני לשאול שאלה קצת שונה את הפרופ' הנכבדים.

    לאחותי בן בגיל ההתבגרות, עם עיכוב גדילה (אין בידי את הנתונים) ובעקבות כך הלכה לאנדוקרינולוג באזור מרכז העובד בשירותה של אחת הקופות חולים הגדולות בארץ.

    כבר מתחילת הפגישה הייתה ניכרת להיטותו של הרופא להמליץ על טיפול בהורמון גדילה לילד. אחותי אמנם אינה אשת צוות טיפול רפואי. אך היה לצנינים בעיניה גישתו מקלת הראש של הרופא בטיפול וגישה של האצה בה להסכים לטיפול.

    לאחר היציאה מפגישה וקריאת חומר רב, מסתבר שהדר' אפילו לא טרח לברר :

    1) נתוני גדילה של הילד. מדידות גובה קודמות. הסתפק בגובה נוכחי בלבד.

    2) קצב גדילה משוער. ענה לנו מהראש את הצפי, לא הבנתי איך הסיק אותו מהגובה הנוכחי היחיד שבידיו.

    בחיפושיי באינטרנט נתקלתי בכתבה והתיאור שם דומה אחד לאחד לסוג הפגישה של אחותי עם האנדוקרינולוג המטפל !!

    שאלתי : אני מתאר לעצמי שבקהילה הקטנה של האנדוקרינולוגיה ילדים השמות והאנשים ידועים. מדוע לא נעשה בירור כדי לא לאפשר רפואה חפיפניקית שמן הסתם מונעת משיקולים מסחריים וכלכליים [ עם חברת פייזר למשל]?

    מה הסיכונים לדעתכם בהתנהלות כזאת ? כמובן שאין היגיון מוסרי וקליני והפיכת איש רפואה לאיש טלמרקטינג. אך האם יש בכך סכנות ארוכות טווח. למשל הענקת טיפול בנפח גבוה כל עוד ת"ל ארוכות הטווח אינן ידועות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמוני גדילה לכל דורש ?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דברים כדרבנות

    פרופ` זאב הוכברג
    09/07/2010

    אנ מסכים לדעתך שאין צורך לתת טיפול "לכל דורש". במקצוע שלנו כמו בכל מקצוע אחר, ישנם מחפפים כדבריך, שרלטנים, וסתם בורים. המערכת אינה בנויה לאתר ולהרחיק אותם. מכאן ההמלצה החוזרת בפורום הזה לקבל חוות דעת שניה לפני מהלך גדול - כגון טיפול למשך שנים.
    חלק מהאשמה גם בהורים: אילו רוצים להתאים את הביולוגיה של ילדם לחזון של "שלמות" שבמוחם, במקום להתאים את ההתיחסות שלהם לביולוגיה של הילד.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו