מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמתפנינה13/11/2007
ביתי בת ה- 8 מקבלת זריקות לעצירת התפתחות,
כל חוש כשאנחנו הולכות לעשות זריקה היא פוחדת ובוכה מחדש,
וכפי שאתה יודע הדרך היא ארוכה לפנינו.
איך אפשר לעזור לה להתגבר על הפחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות חודשיות
מתענינת בנושא19/11/2007זה באמת לא נעים לקבל זריקות כל חודש, במיוחד לילדים.
אני הייתי ממליצה לך למרוח לה משחת EMLA באזור ההזרקה לפחות שעה לפני ההזרקה ולעטוף בניילון נצמד. זה יפחית את כאב הדקירה.
אין לי מושג אם החומר בעצמו מכאיב, אבל אם כן - אפשר לשאול את האחיות אם מותר למהול אותו בלידוקאין ולא במים. יש תרופות שמוהלים אותן כך.
מעבר לזה, אני הייתי נותנת לה גם מזרקים לשחק איתם. ככה סתם להתיידד. לא עם מחט, כמובן...
משהו שמשחקים איתו הופך פחות מפחיד. אפשר להשפריץ מים באמבטיה, לשאוב ולשתות דרך המזרק מיץ, או סתם לפרק אותו ולרסק אותו ולהשקיע בו את העצבים שלה מהזריקה.
אפשר לספר לה מה מטרת הזריקות החודשיות. להביע אמפתיה לכאב שלה. להסכים איתה שזה באמת מעצבן ולנסות למצוא את נקודות האור - זה רק פעם בחודש (לעומת, נניח, סכרתיים שמזריקים כמה פעמים ביום), זה לא לכל החיים...
לשבח אותה על הישגים קטנים שעושה בקשר לכך (נניח, התנהגה יפה ולא יללה באוטו בדרך לזריקה...)
להפגיש אותה עם ילדות נוספות שיש להן אותה בעיה, בבחינת "צרת רבים - חצי נחמה".
והכי חשוב - שאת תקחי הרבה אוויר ותהיי רגועה, גם אם היא לא. יש לך רק עוד 3-4 שנים. כמו שירות צבאי :-) תחזיקי מעמד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת
פנינה19/11/2007אני מאד שמחה על העידוד, אני כן שמה לה את המשחה אבל את יודעת זה ההרגשה לקבל את הזריקה עושה לה לא טוב, אנחנו הגדולים גם לא אוהבים זריקות לא? אני רק מקווה שהתקופה הזאת תעבוא מהר.
שוב תודה על העידוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תכעסי
מתענינת בנושא19/11/2007אבל אני נתפסת למשהו שאמרת בתגובה שלך.
"את יודעת זה ההרגשה לקבל את הזריקה עושה לה לא טוב, אנחנו הגדולים גם לא אוהבים זריקות לא?"
הרבה פעמים אנחנו משדרים לילדים את התחושות שלנו, וזה משפיע על התנהגותם.
נסי לשכנע את עצמך שזה בסה"כ בסדר. שזריקות זה לא נורא. שהמטרה חיובית. בעיקר בימים שסביב הזריקה שלה :-) ותראי אם זה יעזור. לא מיד, אבל בהדרגה.
כי אם את בחרדה מהזריקה, וחושבת שהיא מסכנה - בטוח שהיא תהיה בחרדה ותחשוב שהיא מסכנה. המון פסיכולוגיה יש כאן.
ואני רוצה לומר לך שאני מדברת מנסיון כפול:
אחד, אני רופאת ילדים, וככזאת אני נוכחת בהמון בדיקות דם/זריקות של ילדים. אני מבטיחה לך שאם ההורה רגוע - הילד הרבה יותר רגוע.
שניים, הבת שלי עוברת בדיקות דם כל 3 חודשים בערך (ותאמיני לי שזה לעיתים הרבה יותר גרוע, כי צריך למצוא ווריד וזה כולל חפירות ארכיאולוגיות כי אין לה וורידים) ולוקחת כדורים יום יום פעמיים -שלוש ביום מגיל חמש. אצלה זה יימשך כל החיים. כך שאני מכירה את המצב. הרבה אוויר צריך לקחת סביב היום של הבדיקה. לאפשר לה לקטר חופשי אבל לא להצטרף להתבכיינות בעצמי. לשדר רוגע. קשה אבל אפשרי!
שמחה אם הצלחתי לעודד במשהו :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת
פנינה20/11/2007המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007זאת באמת זריקה כואבת. ניתן להפחית הכאב על ידי משחת אמלה. כדאי גם לפצותה על גבורתה במתנה קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פנינה29/11/2007תודה על תשובתך,
יש לי שאלה נוספת,
עד איזה גיל נותנים את הזריקה?,
והאם אחרי כל הזריקות אנחנו צריכים להיות במעקב,
אם כן עד מתי?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הזריקות נותנים
מתענינת בנושא03/12/2007כל עוד רוצים לעכב התבגרות. בד"כ עד גיל 11-12 בערך. זה משתנה לפי החלטת האנדוקרינולוג בשילוב ההורים והילדה.
אחרי שמפסיקים את הזריקות בד"כ מקבלים וסת תוך כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב
מתענינת בנושא05/12/2007שמה שכתבתי הוא למיטב ידיעתי, ואני לא אנדוקרינולוגית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פני06/03/2008רציתי לדעת אם את מכירה את הזריקה הזאת,
או אולי מכירה את התהליך הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)