מינון אלטרוקסין לאמא לאחר לידה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• מינון אלטרוקסין לאמא לאחר לידה
    me
    10/10/2010

שלום רב,

אני בשבוע 37 להריוני.

אני במעקב אנדוקריני ונוטלת אלטרוקסין, 650 מק"ג בשבוע.

עד לא מזמן נטלתי 550 מק"ג בשבוע אך המינון הועלה כי ה-TSH עמד על 2.35 בשבוע 35 להיריון ולדברי האנדו' הרמה צריכה להיות מתחת ל-2.

אציין כי התחלתי ליטול אלטרוקסין, אף שהייתי בנורמה של קופ"ח, משום שנאמר לי שבהיריון ה-אדי צריך להיות בסביבות ה-1-1.5.

אני יודעת שלעובר (כבר תינוק בשלב זה...) יש בלוטה משלו שמפרישה את ההורמונים.

אני מאוד לחוצה מהמינון הגבוה (יחסית, בשבילי) ונאמר לי שאצטרך להפחיתו לאחר ההיריון ל-550 מק"ג שגם הוא מינון גבוה עדיין.

השאלה היא: מדוע תינוק צריך לקבל כ"כ הרבה הורמונים (אלטרוקסין) בהנקה דרך החלב שלי? האם זה לא יגרום לבלוטה שלו להיות "עצלנית" משום שהגוף שלו מקבל את המינון הדרוש לו מבחוץ? האם זה לא כבר השפיע על תפקוד הבלוטה שלו?

כמה עובר בהנקה?

מה עליי לעשות לאחר הלידה? האם לא צריך להפחית בצורה ניכרת מאוד את המינון, נניח ל-350 מק"ג בשבוע.

אודה לתשובה מפורטת!

בתודה מראש,
    מי

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון אלטרוקסין לאמא לאחר לידה - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    13/10/2010

עובר קצת בהנקה, אך הרי אין לך יותר הורמון בדם ובחלב מלאשה בריאה ללא תת תריסיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו