האם התעמלות אמנותית פוגעת בגדילה?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• האם התעמלות אמנותית פוגעת בגדילה?
    אירית
    27/12/2010

שלום,
    ביתי בת 10.5 מתאמנת בהתעמלות אמנותית, 3 פעמים בשבוע 4 שעות בכל פעם,בסוג הספורט הזה ,מתרגלים המון קפיצות בחבל-ובכלל.והמון מתיחות לכיוונים שאינם טבעיים לגוף למיטב ידיעתי,כגון הקשתת הגב (גשר), שפגט בלמעלה מ-180 מעלות(כשרגל אחת שעונה על כסא השנייה על הריצפה) ועוד כהנה וכהנה סוג של "נערות גומי".
    היא מתאמנת בשנה וחצי האחרונות בזה ,ובאופן כללי התחילה בגיל 4 להתעמל בסוג דומה (אירובי תחרותי)ועד גיל 7.5, אח"כ היתה בהפסקה של שנה וחצי בהן היתה בחוג שחייה ועברה בגיל 9 כאמור להתעמלות אמנותית.
    כבר כשהיתה באירובי והתאמנה המון חששתי שהגדילה שלה נעצרה/הואטה, ולכן הפסקתי לה את האירובי.כיום היא הכי נמוכה בכיתתה,בין הבנות ,אחוזון 3 ,(צעירה ממרבית הבנות בכיתתה בכחצי שנה אך נמוכה בחצי ראש בממוצע). אני חייבת לציין שאיתה בחוג ישנה ילדה שהיא תאומה זהה לילדה אחרת (שלא נמצאת איתן בחוג) ואותה ילדה נמוכה מאחותה התאומה גם כן בחצי ראש בערך ,אני חייבת לציין שמעולם לא היתה מהגבוהות בגן או בכיתה אך היום היא הכי נמוכה כאמור.
    תהיתי אם ישנו סיכוי שישנה פגיעה בצמיחה של ביתי בעיקבות הסוג הזה של הספורט ,ואולי זה מסתדר אחרי פרישה מספורט זה והגוף "משלים" את שפיספס במהלך השנים .
    תודה רבה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התעמלות אמנותית פוגעת בגדילה? - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    28/12/2010

אני חושש שהאימון האינטנסיבי אותו ציינת עלול פגוע בגדילה. לא תמיד ההפסד מתוקן בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל הקפיצות או בכלל ?

אירית
    28/12/2010

תחילה אודה לך על תשובתך , אך אני מבקשת לדעת אם עליי להפסיק לביתי את החוג הזה כלומר האם מדובר רק בקפיצות בחבל שפוגעות בגדילה ( שאז אוכל לבקש שרק אותן היא לא תבצע ) או בכלל כל הסגנון האינטנסיבי של אימון כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל הקפיצות או בכלל ? - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    04/01/2011

בגלל האינטנסיביות של האימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו